ΑΡΘΡΑ

Πολιτικοί εναντίον Πολιτών 

του Ιάσωνος Μάγνη

Πλέον η σύγκρουση πολιτικών και πολιτών περνάει σε άλλη διάσταση. Έπειτα από τις σκηνές που ζήσαμε στις απαρχές των μνημονίων, με την τότε κυβέρνηση να διαλύει δια της βίας τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, φθάνουμε στο σήμερα, όπου η σημερινή συγκυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση και την ανέχεια στην οποία το ίδιο το πολιτικό σύστημα έχει φέρει τους πολίτες, γενικεύουν την κόντρα με την πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας, από την στιγμή που αποφάσισαν να παραδώσουν το όνομα και την ταυτότητα της Μακεδονίας μας στους σλαβοαλβανικής καταγωγής κατοίκους του γειτονικού κρατιδίου.

Η διεθνιστική απαίτηση προς τους κυβερνώντες για άμεση επίλυση του σκοπιανού ζητήματος, οδήγησε τους πολιτικούς μας σε άμεση «διαπραγμάτευση» του ονόματος με βάση τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, δίχως βέβαια να ζητηθεί η γνώμη των πολιτών. Η φθηνή δικαιολογία περί συνέχισης της «εθνικής γραμμής» του 2008 δεν πείθει κανένα, διότι δεν υπάρχει καμία εθνική γραμμή όταν αυτή δεν συμβαδίζει με την βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών.

Το πολιτικό σύστημα εδώ και πολλά χρόνια συμπεριφέρεται αλαζονικά, κατά πολλούς ολιγαρχικά, λαμβάνοντας αποφάσεις για κρίσιμα θέματα δίχως φυσικά να ακούει την γνώμη των Ελλήνων. Έτσι και σήμερα, έπειτα από εξωγενείς εντολές που τόσο υπάκουα αποδέχονται, προσπαθούν να κλείσουν ένα μείζον Εθνικό ζήτημα πάνω στο οποίο οι εκάστοτε πολιτικοί μας έχουν διαπράξει τεράστια λάθη στο παρελθόν και όπως φαίνεται έχουν την διάθεση να συνεχίσουν να διαπράττουν και στο μέλλον. Η ολιγαρχική συμπεριφορά την οποία επιδεικνύει συστηματικά η πολιτική ελίτ αναδεικνύεται σε κάθε της στιγμή. Εθνικιστές, φασίστες και πατριδοκάπηλοι ονομάστηκαν, όσοι απλοί άνθρωποι θέλησαν να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν ταχθεί εναντίον του ηρωικού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης της 21ης Ιανουαρίου, όπως επίσης και η εκκλησία. Κανείς τους δεν είχε προβλέψει την θέληση και την δυναμική των Ελλήνων πολιτών που σηκώθηκαν από τους καναπέδες και κατέκλυσαν την παραλία της συμπρωτεύουσας. Περίπου 500.000 χιλιάδες άνθρωποι, ακομμάτιστα βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο όποιο ξεπούλημα προσπαθήσει να επιφέρει η κυβέρνηση. Κανείς τους δεν είχε φαντασθεί ότι θα αποδοκιμάζονταν έντονα το όνομα οποιουδήποτε πολιτικού ακουγόταν στο συλλαλητήριο, ακόμα και του προέδρου της δημοκρατίας.

Το πολιτικό σύστημα θορυβήθηκε. Άμεσα τα λοιπά κόμματα, για μικροκομματικά κυρίως συμφέροντα έκαναν την γνωστή τους κυβίστηση και σε επικοινωνιακό επίπεδο αναθεώρησαν. Προσπάθησαν με αυτό το τρόπο να χαϊδέψουν τα αυτιά των δυσαρεστημένων πολιτών για ψηφοθηρικούς λόγους. Η κυβέρνηση όμως, που δεν έχει την δυνατότητα για χαϊδέματα, αλλά ούτε επιδιώκει μια δίκαιη και εθνικά συμφέρουσα λύση, λόγω των διεθνιστικών πιέσεων όπως προείπαμε, στάθηκε για άλλη μια φορά απέναντι στον λαό. Εξ ονόματος ΥΠΕΞ «κανένα συλλαλητήριο δεν τροποποιεί την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η ιστορία πρέπει να παραμένει στα σχολεία…» ανέφερε. Η προπαγάνδα της συνεχίζεται.. Η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας, ανέφερε δίχως να της πέφτει λόγος, ότι οι διαδηλωτές ήταν μόνο 90.000… Στα παλαιά τους υποδήματα ακόμη έγραψαν και την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών (πάνω από 80%) κατά της εκχώρησης ονόματος και ταυτότητας…

Και όμως οι πολίτες δεν πτοήθηκαν. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 4 του Φλεβάρη στην Αθήνα. Έχουν καταπιεί πολλά τόσα χρόνια αλλά έως εδώ. Όχι στην διαφαινόμενη προδοσία. Στις ημέρες που μεσολάβησαν η κυβερνητική προπαγάνδα συνεχιζόταν όπως επίσης και οι διαπραγματεύσεις, με τον κ. Νίμιτς να αναφέρει προκλητικά ότι δεν θα θιγεί καμία πολιτιστική παράδοση των 2 χωρών… Οι σκοπιανοί, πιθανότατα του κόμματος Γκρουέφσκι, αρχίζουν συλλογή υπογραφών για να μην αλλάξουν το όνομα τους, έχοντας ως συμβολισμό τον χάρτη που δείχνει τα Σκόπια έως τον Όλυμπο. Βέβαια αυτές οι κινήσεις δεν πτοούν την κυβέρνηση, που συμπονά τους γείτονές μας στα δίκαια αιτήματά τους. Αυτό που δεν δέχεται είναι την πατριωτική εκδήλωση των απανταχού Ελλήνων υπέρ των αδιαπραγμάτευτων θέσεων στο σκοπιανό. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Κανένα όνομα με τον όρο Μακεδονία, καμία ταυτότητα μακεδονική.

4 Φλεβάρη 2018. Από νωρίς συρρέει ο κόσμος προς τη πλατεία Συντάγματος. Οι γνωστοί άγνωστοι αντιεξουσιαστές διοργανώνουν αντισυλλαλητήριο στα προπύλαια… Αυτοί οι οποίοι τάσσονται εναντίον της εξουσίας τώρα είναι μαζί με την εξουσία. Μεγαλύτερη υποκρισία δεν υπάρχει… Δεν μαζεύουν ούτε 800 άτομα… Απεναντίας η πλατεία συντάγματος και οι γύρω δρόμοι αποδεικνύονται μικροί για να χωρέσουν όλον αυτό το κόσμο. Πάνω από 1.000.000 κόσμος μαζεύτηκε για να πει στους πολιτικούς «τελεία και παύλα…δεν παίζουμε με το όνομα και την ιστορία μας» ο παλμός μεγάλος, η δίψα για δικαιοσύνη ακόμα μεγαλύτερη από πολίτες κάθε ηλικίας. Αδιαφορούσαν για τα όποια κοσμητικά επίθετα τους έχουν καταλογίσει οι κυβερνώντες… Γι’ αυτούς η Ελλάδα, η ιστορία, οι προγονικές αξίες μετράνε. Δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν ούτε σπιθαμή ελληνικής μακεδονικής γης… ούτε σπιθαμή ελληνικής ιστορίας… Οι ολιγάρχες που κυβερνάνε είναι άλλωστε παροδικοί..

Και όμως η σύγκρουση καλά κρατεί… οι κυβερνώντες αντί να θεωρούν τους εαυτούς τους αντιπροσώπους όλων των Ελλήνων, προσπαθούν να αποδείξουν συνεχώς ότι είναι κυβέρνηση των αντιεξουσιαστών, των εξτρεμιστών και των διεθνιστών…δεν αφουγκράζονται και πάλι τα αισθήματα των πολιτών αυτού του τόπου… Και πάλι η ηγεσία της αστυνομίας λειτούργησε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κυβέρνησης… αυτή τη φορά καταμέτρησε 140.000 κόσμο…Έδωσε το έναυσμα στον ΥΠΕΞ και στο γραφείο τύπου να γράψουν ότι δεν υπήρχε και πολύς κόσμος στην συγκέντρωση και άρα η πλειοψηφία των πολιτών εγκρίνει την πολιτική τους… Άκουσον άκουσον…

Όμως το κατηγορητήριο εναντίον της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και που υιοθετεί η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της βουλής, είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Η ετυμηγορία των 500.000 πολιτών στην Θεσσαλονίκη αλλά και του πάνω από το 1.000.000 της Αθήνας, όπως επίσης και των εκατομμυρίων Ελλήνων ανά την υφήλιο που δεν κατάφεραν να παραστούν στα συλλαλητήρια, είναι πραγματικός καταπέλτης… Έστω και την ύστατη στιγμή ας την αφουγκραστούν όσοι θεωρούν εαυτούς υπεράνω όλων…

Related posts

Leave a Reply