Οι ανεύθυνοι πολιτικοί κατηγορούν τους πολίτες
ΑΡΘΡΑ

Οι ανεύθυνοι πολιτικοί κατηγορούν τους πολίτες 

Οι πολίτες ήταν πράγματι προσεκτικοί όλους αυτούς τους μήνες. Οι λοιδορίες και τα χυδαία σχόλια κατά των δήθεν «ασυνείδητων» πολιτών αποτελούν κραυγές ενός πολιτικού συστήματος, αποκομμένου από την κοινωνία και την πραγματικότητα και μιας κυβέρνησης η οποία αρνείται να ομολογήσει την ανικανότητα, τις ελλείψεις και τις ευθύνες της για το καθημαγμένο σύστημα υγείας της χώρας μας. Και λόγω αυτής της ανικανότητας, επιρρίπτει τώρα με δόλιο τρόπο τις ευθύνες στους πολίτες, προκαλώντας μάλιστα διχασμό και μίσος στην κοινωνία.

Ταυτόχρονα, κανένας πολιτικός φορέας, έστω της αντιπολίτευσης, δεν έχει ανοίξει τον διάλογο για την κοινωνική ανισότητα των μέτρων. Οι διαχειριστές της ΝΔ κατέληξαν να παίζουν τους «θεούς» στην Ελλάδα, αποφασίζοντας ποιοι κλάδοι θα καταστραφούν και ποιοι (παρασιτικοί) κλάδοι θα ανθίσουν εν μέσω πανδημίας. Σκοπός κάθε νομοταγούς κυβέρνησης είναι η ισότητα των πολιτών και η κοινωνική κινητικότητα, όχι η μεροληψία ημέτερων και η καταστροφή ολόκληρων κλάδων του ιδιωτικού τομέα.

Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να παραμένουν ανοιχτοί οι χώροι του χρηματοπιστωτικού τομέα και ταυτόχρονα να κλείνουν οι χώροι της τέχνης. Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Τέλος, όσον αφορά τα μηνύματα για την άδεια κυκλοφορίας από το κράτος – Λεβιάθαν, πρόκειται για ένα ανελεύθερο και αχρείαστο μέτρο το οποίο προάγει την υποταγή των πολιτών στον αυταρχικό κρατισμό και επιχειρεί τη μετάλλαξη των κυρίαρχων πολιτών σε υπηκόους.

Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι οι πολιτικοί και όχι οι πολίτες.

  • Σταύρος Καλεντερίδης

Related posts

Leave a Reply