Η εξαθλίωση του δήμου Αθηναίων
ΑΡΘΡΑ

Η εξαθλίωση του δήμου Αθηναίων 

Σε προηγούμενο μας άρθρο είχαμε κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στον πολύπαθο δήμο της Αθήνας και πώς αυτός χρησιμοποιείται από τους διάφορους πολιτικούς απατεώνες, για να φτιάξουν το πολιτικό τους προφίλ, αλλά και για να αποκτήσουν έρεισμα απέναντι στους πολίτες. Φυσικά όλα αυτά γίνονται με μοναδικό σκοπό την μετέπειτα πολιτική εξέλιξη των περισσοτέρων εξ αυτών και τίποτα άλλο. Το αποτέλεσμα σε όλους μας είναι γνωστό. Κατασπατάληση χρημάτων, έργα και φιέστες, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα  απέναντι στο δήμο της Αθήνας και στους πολίτες.

Αφού αναφερθήκαμε σε κατασπατάληση χρημάτων, θα κάνουμε μια ιδιαίτερη μνεία για ακόμα μια φορά, στην πολιτική αφαίμαξη που προκαλεί η νυν διοίκηση του πολύπαθου Δήμου Αθηναίων. Μία προς το παρόν χρηματική αφαίμαξη, η οποία εξαφανίζει πακτωλούς χρημάτων από τα ταμεία του δήμου της Αθήνας, τα οποία τολμούν και διαχειρίζονται ως προσωπικό τους λάφυρο, ενώ στην πραγματικότητα ανήκουν σε όλους τους πολίτες.

Μετά την παταγώδη αποτυχία με τον μεγάλο περίπατο και τη δημόσια παραδοχή-ομολογία ότι επρόκειτο για έργο που κόστισε περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ, η διοίκηση του δήμου συνέχισε τη λοιδορία των πολιτών, λέγοντας ότι όλο αυτό είναι ένα πείραμα.

Το πείραμα βέβαια απέτυχε αλλά δεν ξεχάστηκε σε καμμία περίπτωση. Και πώς θα μπορούσε να ξεχαστεί, όταν κάθε φορά που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το κέντρο της Αθήνας, έχει αφήσει τη σφραγίδα του δια της ανικανότητας που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του.

Μετά την αποτυχία  με τον μεγάλο περίπατο, αφού η ηγεσία του δήμου δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, συνεχίζει με απύθμενο θράσος τις εξαγγελίες για καινούργια έργα στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά μετά τους φοίνικες που φρόντισαν να τοποθετήσουν στην οδό Πανεπιστημίου, υπόσχονται με νέες εικόνες που δίδονται στη δημοσιότητα, ότι θα φυτευτούν 87 νέα πλατάνια κατά μήκος και των δυο πλευρών του δρόμου. Μάρμαρα και σκυρόδεμα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων αλλά και τις ράμπες για ΑμεΑ, με τα υπόλοιπα συνοδά έργα να κοστίζουν περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, όλο αυτό θα χρειαστεί 12-15 μαρτυρικούς μήνες στο πολύπαθο κέντρο.

Βέβαια η διοίκηση του δήμου, για να καταφέρει για ακόμα μια φορά να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, έχει φροντίσει να πάρει και τις ανάλογες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Το υπουργείο πολιτισμού με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του κεντρικού συμβουλίου νεότερων μνημείων αλλά και το υπουργείο υποδομών και μεταφορών, φρόντισαν χωρίς κανένα έλεγχο μετά το προηγούμενο φιάσκο να χορηγήσουν τις απαιτούμενες άδειες, για να συνεχίσει η καταστροφική πολιτική επάνω στις δικές μας πλάτες. Εν ολίγοις συνένοχοι σε αυτόν τον παραλογισμό σπατάλης και αδιαφάνειας δεν είναι μόνο η ηγεσία του δήμου, αλλά και το ίδιο το κράτος.

Ένα άλλο σημείο το οποίο είναι άξιο προσοχής είναι οι εναγκαλισμοί και οι ελληνοτουρκικές αγάπες του νυν δημάρχου Αθήνας, με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Σε μία περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, ο πολιτικά θρασύς έλληνας δήμαρχος, παίζει με το περί δικαίου αίσθημα όλων των Ελλήνων.

Σχεδόν οι περισσότεροι Τούρκοι αξιωματούχοι σε καθημερινή βάση, καθυβρίζουν και μιλούν με απαξιωτικά λόγια για τους Έλληνες πολίτες και την πατρίδα μας.

Μας καλούν ακόμη και σε πλήρη υποταγή, και σε μια άνευ όρων διαπραγμάτευση, σε οτιδήποτε δεν τους ανήκει. Σε μια μοιρασιά όπου αυτόματα ο υπερήφανος ελληνικός λαός, θα γίνει ο μεζές στις ορέξεις των νεο-οθωμανών  και γενοκτόνων τούρκων.

Και κάπου εδώ έρχεται σφήνα ο ανεκδιήγητος νυν δήμαρχος Αθήνας, ο οποίος προσκαλεί σε επίσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο τον ομόλογο του Εκρέμ Ιμάμογου, και έπειτα “κερδίζει” να προσκληθεί και ο ίδιος στην Τουρκία. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του έλληνα δημάρχου περί των δυο λαών, ότι αυτοί και μόνο μπορούν να επιφέρουν την ειρήνη και άλλες τέτοιες φαιδρές αερολογίες. Μόνο που ξέχασε να μας πει ότι ο τουρκικός λαός εδώ και μια εικοσαετία, έχει γαλουχηθεί με μίσος και αναφορές στους κλέφτες και κακομαθημένους Έλληνες.

Τέλος, εάν η σέκτα του δήμου Αθηναίων διαθέτει τόσο απλόχερα 215,000 ευρώ για μια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση χωρίς κόσμο και διάρκειας μόλις 17 λεπτών, εμείς οι πολίτες αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να τους στείλουμε στον πολιτικό αγύριστο, διότι ήδη μας έχουν κοστίσει αρκετά.

  • Σ. Μ.

Related posts

Leave a Reply