ΑΡΘΡΑ

Επίδομα ενοικίου 

Υπό Αρίστωνος Δυοκλέους

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση, ότι υπουργοί αριστερής κυβέρνησης λάμβαναν επίδομα ενοικίου, παρά το γεγονός της οικονομικής τους άνεσης και της διατήρησης οικίας εντός «των τειχών» των Αθηνών.

Πού έγκειται το αξιοπερίεργο, όμως;

Επειδή είναι υπουργοί θα σεβαστούν τον δημόσιο πλούτο; Όχι.

Επειδή είναι μέλη αριστερής κυβέρνησης θα σεβαστούν το υστέρημα των μεροκαματιάρηδων, οι οποίοι εκτός από την…βουλευτική «αποζημίωση» τούς συντηρούν και την κατοικία τους; Όχι.

Τότε, προς τί όλη αυτή η περισσή υποκρισία όλων των πολιτικών;

Μα, απλούστατα, διότι αυτές οι απροκάλυπτες συμπεριφορές κάποιων πολιτικών ξεσκεπάζουν ολόκληρη τη συνομοταξία, η οποία σιτίζεται στις πλάτες των πολιτών – πελατών – φορολογουμένων.

Τί κι αν η κα Αντωπούλου και ο κ. Παπαδημητρίου είναι από τους πλουσιότερους πολιτικούς του ελληνικού κοινοβουλίου; Τί κι αν οι κ.κ. Μάρδας, Φωτάκης και Σγουρίδης όμνυαν ότι υπηρετούν τους πολίτες και δεν έχουν σκοπό να «τα φάνε»; Τί κι αν η σύντροφος του πρωθυπουργού κα Μπαζιάνα είπε ότι «αυτοί» δεν έχουν κλέψει;

Όλα έπεσαν στο κενό,

Και μόλις παρέλθει ο κρίσιμος δημοσιογραφικός χρόνος και ξεχαστεί και αυτή η πολιτική παρανομία, θα νομίζουμε ότι επέστρεψε η νομιμότητα, όπως και η παλαιότερη αποκάλυψη ότι είχε λάβει επίδομα ο βουλευτής κ. Μπαλαούρας…. Αμ δε!

Όσο το πολιτικό σύστημα θα λειτουργεί με στρεβλώσεις και αδικαιολόγητα προνόμια και ασυλίες, θα βιώνουμε το εξής: οι πολιτικοί, οι οποίοι εκλέγονται από τους πολίτες, δια της χρήσης των προνομίων και ασυλιών, θα απομακρύνονται από τους πολίτες, θα αποξενώνονται και θα γίνονται ελίτ. Και όσο το πολιτικό σύστημα θα λειτουργεί με αυτούς τους κανόνες, τόσο θα επιτρέπει τη δημιουργία δομικών προβλημάτων και την άνιση μεταχείριση των πολιτών.

Η μόνη λύση είναι η αλλαγή του συστήματος, προκειμένου να τελειώσουμε μια για πάντα με την συντήρηση των πολιτικών μας από το υστέρημά μας. Μόνη λύση η κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και η κατάργηση των ασυλιών και των προνομίων.

Τώρα όχι αύριο!

Μάθε πώς: το δέλτα

Related posts

Leave a Reply