Η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας συγκρίνεται μόνο με το δημοψήφισμα – πραξικόπημα του 2015
ΑΡΘΡΑ

Η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας συγκρίνεται μόνο με το δημοψήφισμα – πραξικόπημα του 2015 

Όσοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει από τη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, συνειδητοποιούν ότι βιώνουμε και πρωταγωνιστούμε σε ένα σενάριο οργουελικής φαντασίας. Τα εγκλήματα που τελούνται από το κράτος και η εθνική καταστροφή που προκαλεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, μπορούν να συγκριθούν μόνο με το δημοψήφισμα – πραξικόπημα του 2015.

Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ένα αισχρό πολιτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα. Έχοντας στο τιμόνι πολιτικούς απατεώνες, ψεύτες και λαοπλάνους, το τότε κυβερνών κόμμα οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Δίχως σχέδιο, δίχως γνώσεις και ικανότητα αντίληψης, οι «καταληψίες» της εξουσίας, με ποσοστό 19% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έκαναν την ψευτοεπανάστασή τους και παραλίγο να τινάξουν την χώρα στον αέρα.

Ο τότε πρωθυπουργός, ακολουθώντας το πασοκικο-παπανδρεϊκό μοντέλο του «τσάμπα-μάγκα» και του «άλλα λέω μέσα – άλλα έξω», καταχράστηκε τον ιερό και δημοκρατικό θεσμό του δημοψηφίσματος για να διεξάγει ένα απολύτως ελεγχόμενο «δημοκάλεσμα», έτσι ώστε να ξεπλύνουν οι πολίτες τις προδοτικές πολιτικές του για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Το κατάπτυστο έγγραφο του δημοψηφίσματος, αποτελούσε ειρωνεία σε κάθε εχέφρονα πολίτη και ο μόνος ορθός δρόμος ήταν η ψήφος εναντίον του, και εναντίον όλων των συνωμοτών που το εμπνεύστηκαν. Όσοι ψήφισαν το ΟΧΙ κατάλαβαν το λάθος τους, μόλις αποδείχθηκε η ωμή εξαπάτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας αφού καπέλωσε το μίσος και την απέχθεια του κόσμου για την όζουσα μεταπολίτευση, έλαβε το αποτέλεσμα που φοβόταν. Εν αντιθέσει με τα όσα πρεσβεύουν οι συστημικοί κύκλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Πράγματι η κυβέρνηση απέρριψε το τότε πακέτο που πρότεινε η τρόικα, μένοντας πιστή στο ΟΧΙ. Αντ΄ αυτού όμως, λόγω της επιδείνωσης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας με τους χουντικούς κεφαλαιακούς περιορισμούς (capital controls) της Συριζαϊκής «Σοβιετίας», η «ελληνική» κυβέρνηση αποδέχθηκε ένα πολύ χειρότερο, επαχθές, εξευτελιστικό, και οικονομικά επονείδιστο μνημόνιο, βυθίζοντας την Ελλάδα περαιτέρω στον βούρκο του χρέους.

Με το κλείσιμο των τραπεζών, την υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα των φορολογουμένων, την νέα ύφεση και τη νέα τροϊκανή συμφωνία λιτότητας που υπέγραψαν ως ηττημένοι πολέμου οι πλιατσικολόγοι της τότε κυβέρνησης, το ΟΧΙ κόστισε στην πατρίδα μας κάτι παραπάνω από 100 δις ευρώ.

Πέντε χρόνια αργότερα, την εξουσία στη χώρα υφάρπαξε το παλαιοκομματικό μόρφωμα της ΝΔ. Με ποσοστό 22% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, και 158 βουλευτές (!), η διαχρονικά αντιδημοκρατική ΝΔ, ξεκίνησε το δικό της έργο για την ερήμωση της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δοθείσης της ευκαιρίας, έσπευδε σε κάθε περίπτωση να καθυβρίζει, να προπηλακίζει και να «ανοίγει τα κεφάλια» των πολιτών. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στη Λέσβο και την Χίο, όταν το κράτος των Αθηνών έστειλε τους πραιτοριανούς του να «καθυποτάξουν» τους απλούς πολίτες, που δεν επιθυμούσαν να γίνουν τα νησιά τους οι «αποθήκες ψυχών» ολόκληρης της Ευρώπης. Αποκόπτοντας τους ακρίτες που φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας μας από τον κρατικό μηχανισμό, η κυβέρνηση διέπραξε ύψιστη εθνική προδοσία και κινδύνεψε να πέσει.

Ο Μητσοτάκης παρέμεινε στη θέση του καθώς τον διέσωσε ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με τα γνωστά επεισόδια στον Έβρο, τον Φεβρουάριο του 2020. Ένας ακόμα λόγος να κατηγορούμε τον σουλτάνο.

Έχοντας δείξει δείγματα αυταρχικής γραφής, η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν η χειρότερη δυνατή για να διαχειριστεί την πανδημία που χτύπησε τον πλανήτη στα τέλη 2019 με αρχές του 2020. Η Ελλάδα ξεκίνησε με έναν από τους σκληρότερους και πιο ταξικούς εγκλεισμούς (lockdown), στερώντας βασικά πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Καθώς η εγχώρια και η ξένη συστημική δημοσιογραφία παίνευαν το “success story” του Μητσοτάκη του Β’, η Ελλάδα βρισκόταν επί της ουσίας κάτω από στρατιωτικό νόμο.

Καταστρέφοντας την οικονομία και δεσμεύοντας με ακόμα περισσότερα χρέη τους αγέννητους Έλληνες, οι «γαλάζιοι» επιδόθηκαν σε ένα πανηγύρι διαμοιρασμού εκατομμυρίων σε φιλικά και ημέτερα «ΜΜΕ», με πρόφαση την εκστρατεία ενημέρωσης για την πανδημία. Δίχως να κάνουν το παραμικρό για να θωρακίσουν την κοινωνία και τους ασθενέστερους για τα κύματα που θα ακολουθούσαν, βούλιαξαν την Ελλάδα σε νέο κύκλο εγκλεισμών, καταστρέφοντας ό,τι είχε επιβιώσει, καταλήγοντας σήμερα να επιβάλλουν μία υγειονομική χούντα στην χώρα.

Άλλωστε τα πραξικοπήματα, όπως δίδαξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το φαιδρό και αντιδημοκρατικό του δημοψήφισμα, δεν είναι πλέον στρατιωτικά, αλλά πολιτικά.

Εξαγοράζοντας δημοσιογράφους και γιατρούς, τα «άριστα» παιδιά του κομματικού σωλήνα της ΝΔ, υπονόμευσαν την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης, καθώς και την αξιοπιστία της ιατρικής και της επιστήμης στη χώρα.

Οι ενεργοί πολίτες, αντιστέκονται με πολιτική ανυπακοή στα φασιστικά φιρμάνια που εκδίδουν οι κυβερνώντες (με το έτσι και αλλιώς ενοχικό παρελθόν), και ανησυχούν όπως ανησυχούσαν και το 2015 για το μέλλον της πατρίδας μας. Το πολιτικό σύστημα και ο αντιδημοκρατικός κοινοβουλευτισμός παραμένουν ένα αρραγές μέτωπο όπως και τότε. Όπως και το 2015 τα μνημόνια παρουσιάζονταν ως μονόδρομος για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και τα στήριζαν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, το ίδιο ισχύει τώρα και με τα απεχθή τυραννικά μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Στηρίζονται απ’ όλους και μάλιστα οι πολιτικοί ολόκληρου του πολιτικοιδεολογικού φάσματος, ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα επίπεδα ολοκληρωτισμού που πρέπει να επιβληθεί στην κοινωνία μας.

Όπως και το 2015 με το οικονομικό πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και το 2020 με το υγειονομικό πραξικόπημα της ΝΔ, το φαύλο σύστημα διαιρεί και διχάζει τους πολίτες για να μπορεί να τους επιβουλεύεται και να τους εξανδραποδίζει. Μνημονιακός εναντίον αντιμνημονιακού και ψεκασμένος εναντίον προσκυνημένου.

Το σύστημα με τον διχασμό και την πόλωση συσπειρώνει και επιχειρεί να εντάξει τους κανονικούς ανθρώπους στα κομματικά του μαντριά. Σε αυτό συνηγορεί ο εύκολος και φτηνός λαϊκισμός που εσκεμμένα καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Σε αυτά τα πλαίσια ακούγαμε από τα βουλευτικά έδρανα το ’15 περί «γερμανοτσολιάδων» από τη μία και «κατσαπλιάδων» από την άλλη, και ακούμε σήμερα περί «αρνητών» και «μπολιασμένων» από τα δύο στρατόπεδα. Διότι προφανώς το σύστημα επιθυμεί να χωρίσει τους πολίτες σε στρατόπεδα, και σε αυτό ακριβώς αποσκοπούσε η δέσμευση των χρημάτων μας το 2015, και η δέσμευση της ελευθερίας και του ιατρικού μας απορρήτου το 2020.

Και στις δύο περιπτώσεις, ανεύθυνοι και θρασύδειλοι συριζαίοι και νεοδημοκράτες, κατηγόρησαν τους πολίτες για τη δεινή κατάσταση στην οποία οι ίδιοι έφεραν τη χώρα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι εγκληματικές κυβερνήσεις καλλιέργησαν συνειδητά την τρομοκρατία, την προπαγάνδα και την εσωτερική αστάθεια, με κίνδυνο μέχρι και για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

Παράλληλα, όπως συνέβη και επί ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ εκμεταλλεύεται σήμερα την πανδημία, επιχειρώντας να ξεχάσουν οι πολίτες όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός, όπως τις απειλές για την επιβίωσή μας στο Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Κύπρο.

Έχοντας ξεπλύνει και νομιμοποιήσει την προδοσία της Μακεδονίας, η ΝΔ οδήγησε τη χώρα σε διαδοχικές εθνικές ήττες, αφενός με τις προδοτικές συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο και αφετέρου με την ανοχή των παραβιάσεων των δικαιωμάτων του Ελληνισμού από την Τουρκία, στο Αιγαίο, την αν. Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο «γαλάζιος» ολοκληρωτισμός που βιώσαμε και βιώνουμε, με τις άδειες κυκλοφορίας, τον διχασμό, την κατηγοριοποίηση των πολιτών, το φακέλωμα και τα ανεγκέφαλα μέτρα που όλως τυχαίως εξυπηρετούν αποκλειστικά την άρχουσα πλουτοκρατία, έχει τρομακτικές ομοιότητες με την Σοβιετία και τον μεσαίωνα που επιχείρησε να επιβάλλει στην πατρίδα μας ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Συνειδητοποιώντας πως ο μπλε και ο κόκκινος φασισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου κοινοβουλευτικού νομίσματος, οι ανένταχτοι πολίτες που έχουμε απορρίψει από καιρού την κομματική θέσμιση της πολιτικής και την εθνοπροδοτική μεταπολίτευση, δεσμευόμαστε σε πολιτική ανυπακοή απέναντι στις υποδείξεις των Εφιαλτών του κοινοβουλίου, και σε διαρκή και ασταμάτητο αγώνα για να απαλλάξουμε τη χώρα μας από το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα που της έχει επιβληθεί, και να οδηγήσουμε επιτέλους την Ελλάδα σε πολίτευμα δημοκρατίας.

  • Σταύρος Καλεντερίδης

Related posts

Leave a Reply