Το επικίνδυνο φιάσκο με την αστυνομία στα πανεπιστήμια
ΑΡΘΡΑ

Το επικίνδυνο φιάσκο με την αστυνομία στα πανεπιστήμια 

Νέο άστοχο και οπισθοδρομικό μέτρο ετοιμάζει η άσχετη με το αντικείμενο, υπουργός Παιδείας, σε συνεργασία με τον ολοένα και πιο αυταρχικό υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Ομολογώντας δίχως αιδώ ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν αστυνομικό σώμα για τα πανεπιστήμια «στα πρότυπα φρούρησης του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ»(!), οι ξενολάγνοι υπουργοί επιχειρούν να κακοαντιγράψουν και να επιβάλλουν στην κοινωνία μας ακόμα ένα καταστροφικό μέτρο, στα πλαίσια πάντα της κακόγουστης αρεσκείας τους.

Αυτό που γνωρίζουν πολλοί καλά οι ταγοί, είναι πως η ειδοποιός διαφορά των Ελληνικών με τα πολιτισμένα πανεπιστήμια, δεν είναι οι δυνάμεις ασφαλείας στους ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά η παντελής απουσία, για να μην πω εκδίωξη, των πολιτικών – κομματικών νεολαίων και παρατάξεων.

Οι φοιτητικές παρατάξεις, και οι αναρχο-εγκληματικές φράξιες που αλληλοσυμπληρώνονται και αλλητροφοδοτούνται με το πολιτικό – κομματικό σύστημα, αποτελούν τη μοναδική πηγή βίας των πανεπιστημίων.

Αυτό το γνωρίζουν βεβαίως οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά δεν επιθυμούν να θυσιάσουν τα κομματικά στρατιωτάκια που γεννιούνται κάθε έτος στις ακαδημαϊκές αίθουσες και τα αμφιθέατρα. Αυτές οι ομάδες όμως είναι η αποκλειστική πηγή βίας και εγκληματικότητας. Σε καμία χώρα του πολιτισμένου κόσμου δεν υπάρχουν κομματικές παρατάξεις και νεολαίες. Γι’ αυτό και αποτελεί πάγια θέση του κινήματός μας η πάταξη των κομματικών παρατάξεων. Μόνο έτσι αντιμετωπίζεις τα φαινόμενα της βίας μια και καλή.

Διατηρώντας τους υφιστάμενους κομματικούς στρατούς στα πανεπιστήμια και προσθέτοντας στο παρόν εκρηκτικό μείγμα τις αστυνομικές δυνάμεις με τα γκλοπ, μπορεί να προκληθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες εξελίξεις για την ασφάλεια των φοιτητών στη χώρα μας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η έκρηξη στα πανεπιστήμια θα είναι να «αναγκαστεί» η κυβέρνηση, να προχωρήσει στην αυταρχική καταστολή των διενέξεων, τις οποίες όμως θα έχει η ίδια προκαλέσει με τα προτεινόμενα νέα μέτρα.

Στον αντίποδα, η ανάξια αντιπολίτευση, με τον πλέον ανάξιο πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη, κατήγγειλε τη ΝΔ ότι «συκοφαντεί τα πανεπιστήμια ότι είναι άντρα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας». Δεν συκοφαντεί κανείς κανέναν. Δυστυχώς, τα πανεπιστήμια, στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και που επηρέασε όσο λίγες τον «δυτικό» πολιτισμό, δεν είναι απλώς κέντρα τρομοκρατίας αλλά πηγές που εξάγουν την εγκληματικότητα και στην υπόλοιπη κοινωνία. Αυτά τα γνωρίζουν βέβαια όσοι φοίτησαν πραγματικά σε αυτά και έλαβαν το πτυχίο τους.

Υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση είναι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα που επέτρεψε, καλλιέργησε και νομιμοποίησε τη βία στα πανεπιστήμια μέσω των πολιτικών τους στρατών και των βίαιων κομματικών νεολαίων.

Το πρώτο που χρειάζεται να γίνει είναι η διάλυση και πλήρης απομάκρυνση από οτιδήποτε έχει να κάνει με την παιδεία, των κομματικών φερέφωνων της ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, αναρχικών κτλ. Έτσι θα απαλλαγούμε οριστικά από τη βία στα πανεπιστήμια. Έπειτα, και μόνο αν χρειαστεί για την ιδιαίτερη περίπτωση της χώρας μας, μπορούν να δημιουργηθούν ουσιαστικές ομάδες φύλαξης, οι οποίες όμως θα υπάγονται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα, όπως ζητούν άλλωστε και οι ίδιες οι πρυτανικές αρχές, και όχι στην Ελληνική Αστυνομία, όπως αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτό διότι ως γνωστόν, η αστυνομία τελεί όμηρος της πολιτικής ανικανότητας και διαφθοράς των κυβερνώντων, και δεν θα της επιτραπεί ποτέ να προστατέψει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Το κομματικό – μικροπολιτικό συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης θα είναι αυτό που θα αποφασίζει, όπως συμβαίνει δυστυχώς και στις λοιπές σχέσεις αστυνομίας – κοινωνίας.

Τέλος, μία ακόμα ιλαροτραγική σύλληψη των φωστήρων Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, είναι η τοποθέτηση καμερών, με δήθεν στόχο την προστασία πανεπιστημιακών χώρων που έχουν ευαίσθητο ή ακριβό εξοπλισμό που κατά το παρελθόν είχαν μπει στο στόχαστρο αγνώστων ή και διαρρηκτών. Τώρα οι «άγνωστοι» διαρρήκτες θα μπορούν να κλέψουν και τις κάμερες..

Διώξτε από τους υπουργικούς θώκους τους άσχετους με τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων και αναδείξτε τους καλύτερους για αυτές τις τόσο μείζονες και σημαντικές διοικητικές θέσεις για την Ελλάδα. Αυτό υπαγορεύει και η θέση του δ για πραγματική αξιοκρατία στην πολιτική και τη χώρα μας.

Πάρε μέρος και εσύ στην πολιτική μας επανάσταση με ένα email στο [email protected]

  • Σταύρος Καλεντερίδης

Related posts

Leave a Reply