ΑΡΘΡΑ

Η αυτοδιοίκηση είναι προσφορά 

Μετά από μια δεκαετία κρίσης, πολιτικής και κοινωνικής παλινωδίας, η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Αυτό πρέπει να αλλάξει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος και οι άνθρωποι που εκφράζουν την πραγματική πρόοδο πρέπει να πάρουν την απόφαση να αναλάβουν ενεργό δράση.

Δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό διστάζουν να βγουν από την βολική, αλλά όχι τόσο αποτελεσματική κριτική των πεπραγμένων των άλλων.  Στη χώρα που ζούμε μας έχουν συνηθίσει, να μιλάνε πολύ αλλά να μην κάνουν πολλά απ’ αυτά που λένε, με αποτέλεσμα  όσοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων, να καθορίζουν τελικά την ποιότητα της ζωής μας.

Τέρμα οι δισταγμοί, οι νέοι άνθρωποι με υγιή σκέψη, πρέπει να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας.

Σε ένα ευρύτερο  πολιτικό περιβάλλον απαξίας και κοινωνικής αδράνειας λοιπόν πήρα την απόφαση να κάνω το επόμενο βήμα, να συμμετέχω στην εκλογική  διαδικασία και να διεκδικήσω την ψήφο εμπιστοσύνης  από τους δημότες της πόλης που γεννήθηκα και ανδρώθηκα, την Καλαμάτα.

Η πόλη βρίσκεται  σε μια κρίσιμη  αναπτυξιακή καμπή, κατά την οποία τα επόμενα χρόνια είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν οι ορθές πολιτικές αποφάσεις που θα θέσουν τα θεμέλια για μια ανάπτυξη οικονομική και κοινωνική, που όλοι οι δημότες θα καρπωθούν, χωρίς ιδεολογικές ή άλλου είδους διακρίσεις. Η πόλη και τα προνόμια που μας προσφέρει είναι για όλους ανεξαιρέτως.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής,  θεωρώ ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας ομάδας ανθρώπων, που θα αναλάβουν να διαβεβαιώσουν τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Ένας δρόμος πιο προοδευτικός, πιο ανθρώπινος, πιο δημοκρατικός, πιο διαφανής, πιο συμμετοχικός και με περισσότερες προϋποθέσεις ανάπτυξης για το δήμο Καλαμάτας.

Όλοι οι πολίτες κατά την γνώμη μου πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα  και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και δημόσιο χώρο.

Μια έξυπνη πόλη λοιπόν, όπου οι σύγχρονες τεχνολογίες  θα λύσουν το πρόβλημα της μειωμένης αντιπροσώπευσης των απαιτήσεων  των πολιτών στα εκάστοτε ζητήματα  της πόλης και θα ενισχύσουν την συμμετοχικότητα, είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Πιστεύω ακράδαντα πως όποια συμφέροντα και αν εναντιώνονται σε μια ενδεδειγμένη λύση, η απάντηση πρέπει να είναι η συμμετοχή και η διαβούλευση με τους πολίτες.

Κάποια απ’ τα πεδία άμεσου ενδιαφέροντος μου θα είναι ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η διαχείριση απορριμμάτων, τα τεχνικά έργα αλλά και η χρήση νέων τεχνολογιών για την επέκταση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων στις οποίες η πόλη στερείται αρκετά.

Δεν ανήκω στους ανθρώπους που πορεύονται με υποσχέσεις, ανήκω σε αυτούς που διαρκώς μάχονται και προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο. Στόχος μου και όραμά μου είναι μέσα από τη συμβολή μου στη διαμόρφωση των αποφάσεων να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια σύγχρονη βιώσιμη πόλη για εμάς αλλά και τους επισκέπτες της.

Δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μου πως οι αποφάσεις μου στα ψηφίσματα  θα λαμβάνονται  με γνώμονα τη διαβούλευση, την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία, αξίες ικανές να κάνουν το αύριο μας  ανθρώπινο και φωτεινό.

Πιστεύοντας στη συνεργασία ανθρώπων που συμμερίζονται κοινές αρχές και αξίες και βάζοντας στην άκρη τα χρώματα, συμμετέχω στον υπερκομματικό συνδυασμό «Καλαμάτα Ξεκινάμε» και ζητώ τη στήριξη όλων των συμπολιτών μου, ώστε να συμβάλω ανιδιοτελώς στην βελτίωση της ποιότητας  ζωής στον τόπο  που ζω και αγαπάω, την Καλαμάτα.

Γιώργος Καρούνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Ξεκινάμε»

Και Υπ. Δήμαρχο  την Μαρία Οικονομάκου

Related posts

Leave a Reply