ΑΡΘΡΑ

Οι πολίτες να αποτρέψουμε την επόμενη τραγωδία 

Γράφει η Μαρία Στάγκου 

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συγκλόνισαν σε έντονο βαθμό τη χώρα μας. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες όλων των εποχών. Το ερώτημα αγαπητοί αναγνώστες είναι το εξής: “Τις πταίει;”

Οικογένειες και περιουσίες ξεκληρίζονται, γονείς αναζητούν τα παιδιά τους μέσα στα αποκαΐδια, ακόμη και οι λέξεις όπως πόνος και θρήνος είναι μικρές για να μπορέσουν να περιγράψουν τον συναισθηματικό κόσμο αυτών που έμειναν πίσω…

Σε πόσες λοιπόν, ακόμη δοκιμασίες έχει να υποβληθεί αυτό το έθνος… Θαρρείς πώς αυτή η ανείπωτη τραγωδία δεν έχει τέλος.

Όμως ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να κάνουμε οι ίδιοι την αρχή του τέλους ξετυλίγοντας τον δικό μας μίτο για να βγούμε από τον λαβύρινθο και να σκοτώσουμε τον Μινώταυρο που καραδοκεί να μας αφανίσει.

Πώς θα αντιμετώπιζαν αυτή την παραφροσύνη οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Το βράδυ της 23ης Ιουλίου ήταν ένα από τα χειρότερα της ζωής μου καθώς συνάμα με την πύρινη λαίλαπα καιγόταν και η ψυχή μου, παρακαλώντας να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης. Βγήκα στο μπαλκόνι μου να πάρω μια ανάσα και άρχισα να ξεσπώ σε λυγμούς μη μπορώντας να συγκρατήσω τα δάκρυά μου.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό την αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος. Άλλωστε το απρόκλητο θράσος και η ανηθικότητα των πολιτικών μας αρχηγών φανερώνεται και από το γεγονός της ψήφισης αύξησης του μισθού των Προέδρων ΔΕΚΟ, την ώρα που η Αθήνα πνιγόταν μέσα στον καπνό και τη στάχτη, μετρώντας θύματα και πληγές. Δηλώσεις ανούσιες περιεχομένου στα παράθυρα της τηλεόρασης, με μόνο στόχο την αποπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό, χωρίς ανάληψη ευθυνών, παρά μόνο αποποίηση.

Η λύση και αλλαγή είναι σημαντικό να δοθεί σύντομα, είναι καιρός να δράσουμε οι ίδιοι χωρίς να αναμένουμε την Αριάδνη που θα μας προσφέρει τον μίτο για να καταφέρουμε να βγούμε σώοι και αβλαβείς από τον λαβύρινθο σκοτώνοντας το τέρας που περιμένει να μας κατατροπώσει.

Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Έλληνας Μέγας Αλέξανδρος, τον οποίον κάποιοι ξεπουλούν και απαρνούνται, «ό,τι δεν λύεται, κόπτεται…»

Related posts

Leave a Reply