Ύμνος εις την Ολιγαρχία
ΑΡΘΡΑ

Ύμνος εις την Ολιγαρχία 

Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης

Τι είναι χειρότερο από τον κομμουνισμό, τον καπιταλισμό και τον φασισμό; Η αστική «δημοκρατία».

Σε πρόσφατο συνέδριο – φαρσοκωμωδία, με τον ασόβαρο τίτλο: «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», συγκεντρώθηκαν βουλευτές, πολιτικοί απατεώνες και αρχηγοί κρατών από Κύπρο και ηπειρωτική Ελλάδα.

Μεταξύ των όσων γελοίων ακούστηκαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής «δημοκρατίας» τόλμησε να επιχειρήσει σύγκριση «αντιπροσωπευτικής» και «άμεσης» δημοκρατίας.

Ένας ακριβοπληρωμένος, διακοσμητικός θεσμός μιας στυγνής και κατάπτυστης ολιγαρχίας, τόλμησε να λοιδορήσει τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε.

Για να καταλάβουν όλοι λοιπόν τι βρίσκεται στα μυαλά αυτών των ανθρώπων που επιβουλεύονται την Ελλάδα, αλλά και γιατί φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής της χώρας, παραθέτω παρακάτω τις ύβρεις του ΠτΔ κατά της δημοκρατίας, τον ύμνο του στην ολιγαρχία, ενώ ακολουθεί και δικό μου σύντομο σχόλιο:

ΠτΔ: Τόσο η Προεδρική Δημοκρατία όσο και η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ως μορφές πολιτειακής οργάνωσης και διακυβέρνησης, εξελίσσονται, θεσμικώς, αλλά και πολιτικώς, στο πεδίο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: Αυτές οι έννοιες πολιτειακά, δεν υφίστανται. Δεν υπάρχει αντιπροσωπευτική, άμεση, προεδρική, προεδρευόμενη, βασιλευόμενη, ισλαμική και λαϊκή δημοκρατία. Όλα αυτά είναι άθλιοι και ύπουλοι νεολογισμοί οι οποίοι «νερώνουν» την πραγματική δημοκρατία, κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο ΠτΔ. Η δημοκρατία είναι μία και δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς. Συγκεκριμένα το πολίτευμα της Ελλάδας σήμερα, η αναφερόμενη και ως «αστική δημοκρατία», είναι δυστυχώς μια τραγική και εκφυλισμένη Ολιγαρχία. Έτσι την ορίζει η πολιτική ιστορία και επιστήμη και αυτή την Ολιγαρχία υπηρετούν τα πολιτικά πρόσωπα σε βουλές και μέγαρα.

ΠτΔ: Η εξέλιξη της δημοκρατικής διακυβέρνησης, σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει, και δικαίως, πλήρως επικρατήσει σε σχέση με το πρότυπο πολιτειακής οργάνωσης, το οποίο εκπροσωπεί η αμιγής άμεση δημοκρατία.

Εννοείτε την εξέλιξη της ολιγαρχικής διακυβέρνησης, όχι της δημοκρατικής. Πράγματι η ολιγαρχία έχει επικρατήσει της δημοκρατίας παγκοσμίως και εις βάρος της ανθρωπότητας. Ωστόσο η εποχή σας – η εποχή των ολιγαρχών, έρχεται στο τέλος της.

ΠτΔ: Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι εκείνο το σύστημα δημοκρατικής διακυβέρνησης, το οποίο οργανώνει, μέσω εκλεγμένων από το λαό, στο πλαίσιο του θεσμικώς οργανωμένου πολυκομματισμού, εκπροσώπων, πρωτίστως και κυρίως σε επίπεδο νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι μία σύγχρονη μορφή ολιγαρχίας. Την έχετε βαφτίσει δημοκρατία για να υποδουλώνετε τους πολίτες και να ζείτε εις βάρος μας. Η δημοκρατία ποτέ δεν έχει και ούτε πρόκειται να έχει μεσάζοντες. Επίσης, οι δημοκρατίες δεν χρειάζονται κόμματα και μάλιστα στην πραγματική δημοκρατία αυτά απαγορεύονται ως επικίνδυνοι και εκφυλιστικοί φορείς που διασπούν τους πολίτες δημιουργώντας φράξιες και αντιπαλότητες. Επίσης, στη δημοκρατία δεν νοείται εκπροσώπηση, διότι οι πολίτες ψηφίζουν οι ίδιοι και ελεύθερα. Επαναλαμβάνω, εκπροσώπηση και πολιτικοί «ενδιάμεσοι» υπάρχουν μόνο στην ολιγαρχία.

ΠτΔ: Το μέγεθος των κρατών, ιδίως από πλευράς αριθμού ενεργών πολιτών, καθιστά την εφαρμογή θεσμών άμεσης δημοκρατίας από εξαιρετικά δυσχερή ως ανέφικτη.

Επειδή επιμένετε στα ψέματα και την παραπλάνηση, θα επιμένω στην αλήθεια: δεν υπάρχει άμεση, συμμετοχική ή  αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι μία ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ απλά διαφορετικά πολιτεύματα. Η εφαρμογή της δημοκρατίας σήμερα είναι βεβαίως ανέφικτη εάν είναι κανείς πολιτικά νεάντερταλ, τεχνολογικά αμύητος και αναλφάβητος. Για τους λοιπούς πολίτες που ζούμε στην εποχή μας και όχι στην πολιτική φορμόλη, η δημοκρατία είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.

ΠτΔ: Η λήψη αποφάσεων κυρίως δε μέσα σε συνθήκες κρίσης και επείγοντος- αγγίζει τα όρια της ουτοπίας και, ακόμη περισσότερο, της υποδόριας επικινδυνότητας ως προς την εξυπηρέτηση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος.

Αυτά ακριβώς λένε διαχρονικά στους πολίτες τους τα απολυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα. Πως επειδή χρειάζεται μια άμεση και κεντρική απόφαση, θα γίνει ό,τι αποφασίσει το καθεστώς, δίχως να ρωτήσουμε ή να ενδιαφερθούμε για τους πολίτες. Και έτσι καταλήγουμε σε κατεπείγουσες και εθνοβόρες πολιτικές εναντίον της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα οι μνημονιακές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου..

ΠτΔ: Η λήψη αποφάσεων υπό όρους άμεσης δημοκρατίας -π.χ. δημοψηφίσματος- ειδικώς ως προς ιδιαιτέρως κρίσιμα τεχνικά και εξειδικευμένα ζητήματα, εγκυμονεί συγκεκριμένους κινδύνους για τους κρατικούς θεσμούς και το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτεί ρεύματα υφέρποντος λαϊκισμού.

Επικίνδυνα δημοψηφίσματα εννοείτε σαν εκείνο το μαύρο και κατάπτυστο του 2015, που προκηρύξατε (βάσει του άρθρου 44§2 του Συντάγματος); Μην ανησυχείτε, επικίνδυνα είναι τα δημοψηφίσματα μόνο σε μια ολιγαρχία. Όταν η Ελλάδα απελευθερωθεί και σας ξεφορτωθεί, και αποκτήσει πολίτευμα δημοκρατίας, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε άφοβα και πλήρως τον πλούσιο δημοκρατικό θεσμό του δημοψηφίσματος.

ΠτΔ: Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία υπερέχει αναμφιβόλως της άμεσης δημοκρατίας, με μείζον κριτήριο την εμπέδωση του δημοκρατικού ιδεώδους και της θεμελιώδους παραμέτρου του, της αρχής της δημοκρατικής νομιμοποίησης υπό την σύγχρονη έννοιά της.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σκόπιμα συγχέετε τις έννοιες και αναφέρεστε στην ολιγαρχία ως «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» και στη δημοκρατία ως «άμεση δημοκρατία», καταλαβαίνω γιατί υπερασπίζεστε την αντιπροσωπευτική..

ΠτΔ: Η άμεση δημοκρατία αποκλείει, κατά τη λήψη της απόφασης υπό συνθήκες άμεσης προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία, οιαδήποτε έννοια αποτελεσματικής μειοψηφίας. Επέκεινα, εκείνος που δικαιώνεται εκλογικώς επικρατεί ολοκληρωτικώς.

Αντιθέτως, αυτό που περιγράφετε επικρατεί σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση στο εξωνημένο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο επικρατών των εκλογών, αντικαθιστά ολόκληρο το δημόσιο με δικούς του ανθρώπους και ελέγχει όλες τις εξουσίες απόλυτα από το Μαξίμου. Μόνο η δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας και αυτό το επιτυγχάνει μέσω μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Συνεπώς εσείς, οι επαγγελματίες πολιτικοί, που δεν επιτρέπετε ούτε δημοκρατία, ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, είστε ξεκάθαρα εναντίον των μειοψηφιών.  

ΠτΔ: Η υπεροχή της αντιπροσωπευτικής έναντι της άμεσης δημοκρατίας έγκειται, κατά βάση, και στο ότι η πρώτη στηρίζεται στην ευεργετική λειτουργία των θεσμικών αντιβάρων (“Checks and Balances”).

Δεν χρειάζονται φιλο-αμερικανικές εξάρσεις. Δεν υφίσταται κανένα αντίβαρο στην ελληνική ολιγαρχία μιας και όλες οι εξουσίες ελέγχονται απόλυτα από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Αυτό προβλέπει το σύνταγμά σας. Αυτό το αυταρχικό σύστημα υπηρετείτε και υποστηρίζετε.

ΠτΔ: Η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι εκείνο το σύστημα πολιτικής οργάνωσης και δημοκρατικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του οποίου η κυβέρνηση εξαρτάται από την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Αυτό όχι απλά δεν έχει σχέση με δημοκρατία, αλλά είναι και εντελώς αντιδημοκρατικό. Ανήκουστες και κολάσιμες οι σχέσεις κυβέρνησης και βουλής για μία δημοκρατία. Διαβάστε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έναν βασικό πυλώνα δημοκρατίας και μια δημοκρατική προϋπόθεση η οποία φυσικά δεν πληρείται στο ελληνικό ολιγαρχικό πολίτευμα. Ενημερωτικά, η εν λόγω δημοκρατική αρχή, αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση και είναι έμπνευση του Αριστοτέλη, ενώ ο Μοντεσκιέ την έθεσε σε σύγχρονες νόρμες τον 18ο αιώνα.

ΠτΔ: Το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, του 1975, καθιερώνει -πράγμα βεβαίως αυτονόητο- συνταγματικώς τις βάσεις και την μορφή του Πολιτεύματος ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Πράγματι το ανθελληνικό σύνταγμα καθιερώνει ολιγαρχία. Επίσης, καθιερώνει και υποταγμένη, διορισμένη και εξαρτημένη δικαιοσύνη για να βρίσκεστε σήμερα οι πολιτικοί υπεράνω νόμου. Καθιερώνει και προβλέπει και άλλα κατάπτυστα «διαμάντια» ολιγαρχίας για τα οποία όσοι υπηρετούν το κράτος θα έπρεπε να ντρέπονται. Ωστόσο, αυτό που κανείς σας δεν αναφέρει, είναι πως το εν λόγω σύνταγμα δεν το ψήφισαν ποτέ οι πολίτες. Μας το επέβαλαν οι ξενοκίνητοι και αργυρώνητοι ολιγάρχες το 1975, ενώ ιδεολογικά και ουσιαστικά δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε δημοκρατικό. Δεν είναι δικό μας αλλά δικό σας και εξυπηρετεί μόνον εσάς και τα συμφέροντα σας. Γι’ αυτό και η αξία του είναι μηδαμινή.

Όλοι απεχθάνονται την προδοτική και εθνομειοδοτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ωστόσο το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι οι αστο-δημοκράτες οι οποίοι στην ουσία τους είναι ιδεολογικά χρεωκοπημένοι ολιγάρχες. Αυτοί οι «ανειδίκευτοι από τζάκι», που με αδικαιολόγητη έπαρση θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς και αποκλειστικά ικανούς να κυβερνήσουν, θεωρώντας τους υπόλοιπους ανίκανους και κατώτερους τους. Αυτοί που σιχαίνονται τον απλό πολίτη, μισούν την ελεύθερη και ισότιμη συμμετοχή και απεχθάνονται τη δημοκρατία. Αυτούς πρέπει να ξεφορτωθούμε και τότε θα ακολουθήσουν εύκολα και οι λοιποί που ξεπουλούν και καταστρέφουν τη χώρα.

Related posts

Leave a Reply