Το τέλος των ψευδαισθήσεων
ΑΡΘΡΑ

Το τέλος των ψευδαισθήσεων 

Ο ψεύτικος κόσμος στον οποίο ζούμε θα ήταν προς όφελος της ανθρωπότητας κάποια στιγμή να καταρρεύσει, ώστε να αντικρίσουμε την αλήθεια και να ζήσουμε σύμφωνα με αυτήν.

Το πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, υγειονομικό και θρησκευτικό σύστημα είναι 5 πυλώνες της κοινωνίας τα οποία λειτουργούν διαστρεβλωμένα και πρέπει να επανέλθουν στον ιερό σκοπό της υπηρεσίας προς τον άνθρωπο, αν θέλουμε οι άνθρωποι σε κάθε κοινωνία να ζουν καλά.

Αυτό είναι το υψηλό καθήκον κάθε ανθρώπου που είναι σε κάποια επαφή με την αλήθεια. Να διακηρύσσει και να δίνει αγώνα ώστε τα ψέματα και οι ψευδαισθήσεις γύρω από την κοινωνική οργάνωση, την ζωή και τον άνθρωπο να αρχίσουν να διαλύονται.

Όσοι επένδυσαν την ζωή τους, την καριέρα τους, τις γνωριμίες τους και το κοινωνικό τους status, πάνω σε θεσμούς, οργανώσεις και ανθρώπους που εκμεταλλευονται την κοινωνία και απομυζούν τον πλούτο και το έργο που παράγει, οφείλουν να προσγειωθουν στην πραγματικότητα, να καταλάβουν ότι όλο αυτόν τον καιρό έδιναν την ενέργεια τους στην συντήρηση μιας απάτης που δεν προάγει τον άνθρωπο και τον πολιτισμό αλλά τον υπονομεύει και τον εκβαρβαρωνει.

Μπορεί αυτοί να έβλεπαν στα δικά τους ματιά τον εαυτό τους να προοδεύει καθώς αναρριχόταν σε δύναμη, χρήμα και εξουσία, αγνοούσαν όμως ότι όλα αυτά τα “αγαθά” και τα προνόμια που απολάμβαναν αποτελούσαν μέρος ενός ψευδαισθητικού συστήματος βασισμένο σε ένα μοντέλο ανταγωνισμού, εκμετάλλευσης και σφετερισμού της δύναμης των άλλων.

Τα προγράμματα ελέγχου της συνείδησης που έχουν περάσει μέσα στον καθένα μας, ενισχύουν αυτό το σύστημα και του επιτρέπει να παγιδεύει τους ανθρώπους στα γρανάζια του, ώστε αυτοί να εργάζονται για αυτό κι όχι για την κοινωνία τους. Ένα τεράστιο δυναμικό από ανθρώπους έξυπνους, ηθικούς, ταλαντούχους που εκδηλώνεται με άφθονο χρόνο, ενέργεια, ιδέες, εμπνεύσεις, εργασία, κόπο και μόχθο, κατευθύνεται σε και καταναλώνεται από αυτό το αδηφάγο σύστημα, για την αυτό-αναπαραγωγή του κι όχι για την πρόοδο την δική σου και της κοινωνίας σου.

Τέτοια ύπουλα προγράμματα, όπως “η κυβέρνηση θέλει το καλό μας”, “το κόμμα αγωνίζεται για το καλό όλων μας, απλά δεν επιτρέπουν στον αρχηγό να εφαρμόσει το σχέδιο του”, “το σχολείο φτιάχνει ανθρώπους χρήσιμους στην κοινωνία”, “η οικονομία δεν μπορεί να σταθεί χωρίς σταθερό τραπεζικό σύστημα”, “το μνημόνιο είναι μονόδρομος”, “η Ελλάδα έχει απίστευτο ορυκτό πλούτο αλλά είναι φτωχή χώρα και δεν έχει την δύναμη να τον εξορύξει”, “η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός” και δεκάδες άλλα που αντιμάχονται την λογική μας και την έμφυτη επιθυμία για ανεξάρτητο κράτος, ελευθερία σε πλήρες ανάπτυγμα, ισότητα, δικαιοσύνη, και κοινωνική και ατομική πρόοδο, πρέπει να αποδομηθούν και να αντικατασταθούν με πεποιθήσεις και προγράμματα που προάγουν την συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση της κοινωνίας και του κάθε Έλληνα ατομικά.

Η αλήθεια είναι φίλη μας, σύμμαχος και σύντροφός μας στην αγαθή επιδίωξη μιας κοινωνίας που αποσκοπεί στο ευ ζην και την ευδαιμονία των πολιτών της.

Ας την αναζητήσουμε παντού όπου μπορούμε και τα αγαθά που θα μας χαρίσει θα είναι άφθονα, άφθαρτα και αναλλοίωτα.

  • Αναστάσιος Συριανός

Related posts

Leave a Reply