ΑΡΘΡΑ

ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ 

Με το “δελτα” να φτιαξουμε απ’ την αρχη το πολιτικΟ μας συστημα, για να μπει τελος στο διχασμο και τη διαιρεση των Ελληνων

Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δικηγόρος ΔΣΑ

Μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς πολιτικής αντιπαράθεσης η Ελλάδα έχει ζήσει αρκετές περιόδους πόλωσης. Βενιζελικοί – αντιβενιζελικοί, βασιλικοί – αντιβασιλικοί, Δεξιοί – Αριστεροί, ήταν μόνο κάποια από τα τεχνητά ζεύγη διαίρεσης των Ελλήνων.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 το βάρος της αντίθεσης έπεσε στην ηλικία.

Το παλιό συγκρουόταν με το νέο. Το νέο έπρεπε να επικρατήσει.

Το παλιό έπρεπε να απωθηθεί.

Τα χρόνια πέρασαν και το νέο και το παλιό, αντί να τα μετράνε με τις ιδέες και τη διάθεση της ορμής για ριζικές αλλαγές, τα “στένεψαν” κατά το δοκούν, προκειμένου να εξυπηρετούν τις πολιτικάντικες λογικές. Εμφανίστηκε ως νέο ό,τι πιο παλιό και παρωχημένο υπήρχε.

Φορείς αναχρονιστικών ιδεών, οπαδοί “παράδοσης δαχτυλιδιού”, ως να επρόκειτο για μορφή κληρονομικής διαδοχής, αρνητές των εθνικών δικαίων και των εθνικών δικαιωμάτων προέβαλαν ψευδεπιγράφως.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και αποκάλυψε την εικόνα πίσω από το προσωπείο. Παρά την απογύμνωση από τα ψιμμύθια, κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν ό,τι πιο αντιδραστικό, ό,τι πιο έωλο.

Λογικές ισχυροποίησης του πελατειακού κράτους, απίσχνασης – έτι περαιτέρω – της Παιδείας, του Πολιτισμού οδηγούν σταθερά την Πατρίδα μας στο χθες.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα.

Από απαθείς θεατές του αργού και βασανιστικού θανάτου της Ελλάδας και των Ελλήνων, να μετατραπούμε σε κεντρικούς δρώντες, όπως πρέπει οι πολίτες να συμπεριφέρονται. Να τους χαρίσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και τον ανέξοδο λαϊκισμό και να αφοσιωθούμε σε αυτά που έχει ανάγκη η χώρα μας και το Έθνος.

Αυτό θα γίνει μόνον αν δραστηριοποιηθούμε και έκαστος εξ ημών προσφέρει ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ μια ιδέα χρήσιμη για την αναστροφή της καταστροφικής μας πορείας.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 14/10/2016.

Όσο αυτοί θα ικανοποιούνται με την επίκληση του νέου εμείς θα συζητάμε για το οντολογικώς νέο, για “το δέλτα”, θέτοντας προβληματισμούς με δέκα νέες ιδέες, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς όρια. Όριό μας θα είναι το όφελος της πατρίδας και θα μπορεί να συνεισφέρει εμπράκτως, με τις προτάσεις του, καθένας από εσάς.

Σας περιμένουμε.

Related posts

Leave a Reply