ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΡΘΡΑ

ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 

Υπό Αρίστωνος Δυοκλέους

Οι καιροί είναι ύποπτοι και η πολιτεία της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών θα πρέπει να μας εμβάλουν σε ανησυχία. Δειλά – δειλά η κυβέρνηση άρχισε να εκτοξεύει βέλη αρχικά κατά των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σκοπός της η επικράτηση της ολοκληρωτικής αντίληψής του Νίκου Παππά για 4 τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Με τον καιρό τα βέλη πλήθυναν, με αποκορύφωμα την αναφορά της κυβερνητικής εφημερίδας ΄΄Η Αυγή΄΄ στα στοιχεία αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε να τον πλήξουν εκβιάζοντας έτσι και τους υπόλοιπους δικαστές που δεν συντάσσονταν με τις ολοκληρωτικές τους αντιλήψεις. Απέτυχαν. Και τη νύχτα της ανακοίνωσης της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, η κυβέρνηση ξιφούλκησε. Η Όλγα Γεροβασίλη σε απευθείας μετάδοση πυροβολούσε τους δικαστές και το δικαστήριο με πρωτοφανές ύφος και θράσος. Από τότε, οι ΄΄επιθετικοί συνοδοιπόροι΄΄ πολλαπλασιάστηκαν. Επόμενος θρασύτατος επιτιθέμενος στη δικαιοσύνη ο έχων διπλά ταμεία στο Δήμο Σφακίων, ο ΄΄ρίχνω μπαλοθιές γιατί γουστάρω΄΄, ο υποκύψας στη μεταβολή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, Παύλος ΄΄πολλά βαρύς΄΄ Πολάκης. Λόγω και της προσωπικής του διαφοράς με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΄΄ακύρου΄΄ που εισέπραξε από τη δικαιοσύνη πνέει τα μένεα κατά των δικαστών και γενικά εναντίον όποιου στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του. Εκείνος έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη της μάχης εις βάρος της ίσης, υποτίθεται, δικαστικής εξουσίας και κάθε τόσο δίνει ρέστα. Στον χορό προστέθηκαν και λοιποί υπουργοί, οι οποίοι αφού είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να καλύπτει τις ανοιχτές επιθέσεις του alter ego του θέλησαν να αποκομίσουν τα κομματικά εύσημα, ως άλλοι πιστά κατοικίδια.

Καθόλη την περίοδο της θεσμικής επίθεσης, οι δικαστικές ενώσεις προσπαθούν να προστατεύσουν την ιδιότητά τους, αλλά εις μάτην. Ούτε μια φορά η πρώην πια Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν έκανε δήλωση που να αποτρέπει την κυβέρνηση από θεσμικά ατοπήματα. Η εξήγηση δόθηκε χτες. Αυτή η ίδια σιωπηλή κατά τα άλλα πρώην Πρόεδρος κατέλαβε, ή ανέλαβε, θέση συμβούλου του πρωθυπουργικού γραφείου. Όλα βαίνουν καλώς!

Κι εκεί που λες ότι ο πάτος προσφέρει μια σταθερότητα δεδομένου ότι δεν πάει παρακάτω, διαψεύδεσαι. Ο αναπληρωτής υπουργός επί της δικαιοσύνης, πρώην εισαγγελέας, πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος προβαίνει σε αχαρακτήριστη και επιφανειακά ακατανόητη επίθεση εις βάρος των πρώην συναδέλφων του. Αχαρακτήριστη, λόγω κατοχής της ιδιότητας επί πολλά έτη. Επιφανειακά ακατανόητη, λόγω του ότι αυτός από όλους τους άλλους θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι δικαστές δεν έχουν μέσα άμυνας και γι’ αυτό είναι ευάλωτοι στην προσβολή της εξουσίας τους από τους κυβερνήτες. Με ύφος που δεν θα χρησιμοποιούσε ούτε θιγμένος από αυτήν, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος το τερματίζει χτυπώντας ευθέως τη δικαιοσύνη που για χρόνια υπηρέτησε. Οι ειδήσεις, παρά ταύτα, έρχονται να αποκαλύψουν τον πραγματικό σκοπό των επιθέσεων της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Οι δανειστές ζητούν επίμονα διαβεβαίωση ότι τα δικαστήρια δεν θα ανατρέψουν τις προβλέψεις του Μνημονίου για τις περαιτέρω περικοπές συντάξεων και μισθών. Ζητούν να υπάρξει δέσμευση αδιάρρηκτη, προκαταβολικά, ότι το 2019 δεν θα βρεθεί δικαστήριο να ακυρώσει τις υπογραφές της κυβέρνησης που έχουν τεθεί για την φτωχοποίηση των πολιτών. Και ίσως, λέω ίσως, στοχοποιείται εσκεμμένα η δικαιοσύνη για να μπορέσει η κυβέρνηση να της επιβάλλει σιωπητήριο για όσα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν υπογράψει εις βάρος των Ελλήνων. Ίσως τελικά να είναι ακόμα πιο βρόμικος ο πόλεμος κατά των δικαστών. Γι’ αυτό και πρωταγωνιστούν πρώην συνάδελφοί τους.

Related posts

Leave a Reply