ΑΡΘΡΑ

Το δ μαζί με τους Γεζίντι 

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2018

Το δ είναι η πρώτη υπερκομματική εκστρατεία πολιτών, με στόχο την ανασύσταση του πολιτικού συστήματος της χώρας, την κάλυψη του δημοκρατικού ελλείμματος και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών.

Μέλημά μας είναι να έρθουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πολίτες, από τη στιγμή που αυτοί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δράσης μας. Η ευαισθητοποίηση για τα κοινά, αλλά και για τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, άπτεται των ενδιαφερόντων και του εύρους δράσης μας, από τη στιγμή που η τελευταία δε σκιαγραφείται από χρώματα και ιδεοληψίες. Το πηγαίο αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι αυτό που μας εξωθεί να προσφέρουμε μια χείρα βοηθείας στους συμπολίτες μας, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Μέχρι στιγμής, το δ απαριθμούν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες (10.000) υποστηρικτές και εθελοντές από όλη την Ελλάδα – δύναμη σημαντική, που δύναται να βάλει ένα λιθαράκι προκειμένου να χρωματίσει ένα ευοίωνο μέλλον.

Εφαλτήριο της υπερκομματικής δράσης μας, αποτέλεσε η επαφή μας με την «Κιβωτό του Κόσμου». Πριν από μερικούς μήνες, εκκινήσαμε διαδικασίες προκειμένου να υποστηρίξουμε τον ευγενή σκοπό και να ενισχύσουμε τη δράση της Κιβωτού, η οποία μεριμνά για τα παιδιά και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Την τρέχουσα περίοδο, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε σε έναν διαφορετικό οργανισμό, που μάλιστα δρα στις Σέρρες. Πρόκειται για τη Lifting Hands International (LHI), μια ανθρωπιστική, μη-κερδοσκοπική κίνηση που προσφέρει βοήθεια σε πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, προσφέρουν τις υπηρεσίες του σε μια κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα, ερχόμενη από τη Νινευή του Β. Ιράκ: τους Γιεζίντι. Πρόκειται για την ίδια ομάδα η οποία τον Αύγουστο του 2014, στην πόλη Σιντζάρ του Ιράκ, στοχοποιήθηκε και υπήρξε θύμα γενοκτονίας από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα για την επιβίωσή της.

Η εθελοντική ομάδα της LHI προσφέρει ανιδιοτελώς αγαθά και υπηρεσίες σε μια δομή 450 προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, όπως διανομή φαγητού και εποχιακού ρουχισμού, μαθήματα ξένων γλωσσών, ενώ μεριμνά και για την υγιεινή τους. Οι δωρεές που θα συγκεντρωθούν για την περίοδο του χειμώνα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά παλτό, καπέλων, γάντια, κασκόλ, εσωρούχων και για χειμωνιάτικες κάλτσες για καθένα από τους 1.100 επιζώντες της γενοκτονίας. 

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού, όπως έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ η 9η Δεκεμβρίου.

Εάν επιθυμείτε να αποτελέσετε κομμάτι αυτής της ιδιαίτερης κίνησης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, να διαβάσετε για τη δράση του οργανισμού και να κάνετε μια δωρεά, επιλέγοντας τον τύπο βοήθειας που θέλετε να προσφέρετε.

Η ενίσχυση της δράσης τους από εμάς καθίσταται αναγκαία. Ας μην ξεχνάμε πως πάντα μπορούμε να προσφέρουμε μια χείρα βοηθείας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Απευθείας σύνδεσμος: https://donorbox.org/emergencywinteraid?fbclid=IwAR0Pq7Mh7rsHjG702ujiaB0xAXt5VgrleWLNNGSJI1ixPQZfsWqyHMH35h0

Related posts

Leave a Reply