ΑΡΘΡΑ

Δ.Τ.: Ξεκίνησε η επαφή με τους αρχηγούς των κομμάτων 

Αθήνα, 14/11/2018

Προς άμεση δημοσίευση

Το δ, ως ένα κίνημα βγαλμένο από τα σπάργανα της κοινωνίας, εγκολπώνεται δέκα ιδέες κοινής λογικής – «αντίδοτο» στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, με στόχο την ανασύσταση της δημοκρατίας. Για την υλοποίηση των εν λόγω ιδεών, έχει δρομολογήσει τη στρατηγική του, η οποία αποτελείται από τέσσερα βήματα. Μονάδα μέτρησης του κινήματος είναι ο πολίτης: όσο αυξάνεται ο αριθμός των υποστηρικτών, αναλόγως αυξάνεται και η δυναμική του κινήματος, κάνοντας ένα επιπλέον βήμα τη φορά, προκειμένου να ακουστεί η φωνή των πολιτών.

Προ ολίγων εβδομάδων, αποφασίστηκε η σύνταξη και αποστολή μιας επιστολής προς έκαστο αρχηγό (ξεχωριστά) του κάθε κόμματος, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονταν οι 10 ιδέες του κινήματος, η δράση και οι στόχοι του. Η επιστολή αυτή έχει ήδη συνταχθεί και μέχρι στιγμής αποσταλεί στους αρχηγούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της Νέας Δημοκρατίας. Λίαν συντόμως θα βρίσκεται στα χέρια και των λοιπών κομμάτων.

Περιληπτικά, το περιεχόμενο της επιστολής εστιάζει στην αδήριτη ανάγκη να πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνάντηση των ενεργών εθελοντών του δ με τους υπουργούς και βουλευτές των κομμάτων, καθώς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια τέτοια συνάντηση έρχεται ως απότοκος της συγκέντρωσης των άνω των 10.000 υποστηρικτών – μελών του δ, επομένως, ανταποκρίνεται και στην υλοποίηση των βημάτων της στρατηγικής του.

Ακόμη, στην επιστολή καθίσταται σαφές ότι το δ αποτελεί μια υπερκομματική, άνευ πολιτικών εξαρτήσεων-συμφερόντων εκστρατεία στην Ελλάδα, η οποία με πρωτοβουλία των πολιτών στοχεύει στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος καθώς και στην αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα της χώρας. Μέλημά του είναι η ενίσχυση της πολιτικής ατζέντας των κομμάτων της χώρας, μέσω της άμεσης αποδοχής και προγραμματικής υιοθέτησης των δέκα μεταρρυθμίσεων από τα κόμματα, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών στη χώρα.

Τέλος, επισημαίνεται πως η ανωτέρω διαδικασία προσέγγισης θα διεξαχθεί με απόλυτη διαφάνεια, ούτως ώστε η έκβαση του εγχειρήματος να είναι άμεσα και ευρέως γνωστή σε όλους. Σύντομα, θα υπάρχει ανατροφοδότηση από τις επιστολές, ώστε να δρομολογηθούν και οι συναντήσεις.

Το περιεχόμενο της επιστολής είναι παραπάνω από ξεκάθαρο. Πλέον, δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες, αναστολές κι ενδοιασμούς. Καθείς αρμόζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.

Η ιστορική συγκυρία είναι τώρα.

δ

Related posts

Leave a Reply