Επιστολή του δ για την επιτροπή «Ελλάδα 2021»
ΑΡΘΡΑ

Επιστολή του δ για την επιτροπή «Ελλάδα 2021» 

Με έκπληξη, ως προς το περιεχόμενο και την αλαζονεία να δημοσιοποιούνται τέτοια κείμενα, παρατηρούμε μία συνεχόμενη ροή σε αναρτήσεις άρθρων στην ιστοσελίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021», που προσβάλει, υποβιβάζει και θέτει υπό αμφισβήτηση την επιστημονική κοινότητα. Κατακριτέο και ανεπίτρεπτο να λοιδορείται μία ολόκληρη επιστημονική κοινότητα τόσο μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων αλλά και διεθνώς, από σκανδαλωδώς απλοϊκές, εκτός θέματος προσεγγίσεις και αναφορές σε φρασεολογία η οποία ξεπερνάει τα όρια του χυδαίου.

Η συνεχιζόμενη αυτή επιλογή έκφρασης και η ανοχή, δίχως την εκδήλωση προβληματισμών, της ηγεσίας της επιτροπής αρχικά, και της κυβερνήσεως δευτερευόντως, δημιουργούν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις προθέσεις αυτής, κάτι το οποίο υπονομεύει και αδικεί τη συνολικότερη προσπάθεια των συμμετεχόντων.

Συνυπολογίζοντας δε και το βάρος των παραιτήσεων μελών της επιτροπής, τα οποία χαρακτηρίζουν μέρος των αναρτήσεων ανιστόρητες, γεννάται επειγόντως η σκέψη περί ανασχηματισμού αυτής. Και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, στην κατάργησή της και την επανασύστασή της με επιστήμονες που διαθέτουν τις ικανότητες να προσεγγίζουν τέτοιας ζωτικής σημασίας θεματολογία για την υπόσταση του κάθε έθνους με κρυστάλλινη επιστημοσύνη, πέρα από προσωπικά συμπλέγματα και δυσκολίες διαχείρισης της ιστορίας σε συναισθηματικό επίπεδο. Και απαραιτήτως ηγεσίας που έχει την αντίστοιχη επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία και κυρίως ενσυναίσθηση να καθοδηγεί όπου αυτό συνίσταται επιβοηθητικό.

Στα μάτια και την καρδιά των πολιτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος της παρούσας επιτροπής και δεν  εκπροσωπεί πλέον ένα μεγάλο ποσοστό αυτών. Ως εκ τούτου, διαφωνούμε να διατεθούν χρήματά του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση των δράσεων της εν λόγω επιτροπής. Το δημοκρατικότερο πλέον είναι να αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες για τη σύσταση και πορεία της επιτροπής ώστε να καθίσταται δυνατή η υποστήριξη της προσπάθειας με τη συμμετοχή εν δυνάμει όλων των πολιτών.  

  • Αναστασία Καραπατόγλου

Related posts

Leave a Reply