ΑΡΘΡΑ

Εν τη ενώσει η ισχύς 

Γράφει η Έρντα Πρέντσι – διεθνολόγος

Την τελευταία δεκαετία, η ελληνική κοινωνία έχει αντιμετωπίσει σκάνδαλα, συστηματική διαφθορά και απροκάλυπτη ατιμωρησία. Ειδικότερα, ο ελληνικός λαός αποδεκατίστηκε, χλευάστηκε και περιθωριοποιήθηκε. Η ανέχεια, η ανεργία, οι δυσβάσταχτοι φόροι και η μετανάστευση έγιναν οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει κάθε ελληνική οικογένεια. Οι θεσμοί ήταν ανίκανοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Αλήθεια, πότε ένας λαός φτάνει στα όριά του; Πότε ένας λαός ωριμάζει πολιτικά; Σίγουρα, αν ανατρέξουμε στην Ιστορία του ελληνικού έθνους θα βρούμε τις απαντήσεις.  

Παραταύτα, τρανταχτό παράδειγμα εθνικής αφύπνισης  αποτελεί η θέση του σύσσωμου ελληνικού λαού στο Μακεδονικό ζήτημα.

Η  ανέλπιστα μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική, όπως σωστά ξεκαθάρισαν οι πολίτες. Διαψεύστηκαν οι απανταχού Κασσάνδρες που με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους υποτίμησαν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Ήτο μια ειρηνική διαδήλωση που στόχο είχε την υπεράσπιση της Ιστορίας του τόπου. Η κυβέρνηση, σαν σύγχρονος Εφιάλτης, προσπαθεί να την ξεπουλήσει με ανέντιμο τρόπο. Γίνονται προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το φλέγον ζήτημα της Μακεδονίας.

Είναι καιρός να αναλογιστούμε τις πράξεις μας από δω και εφεξής ώστε να καθαρίσει ο τόπος μας από το βόρβορο του πολιτικού συστήματος.  Οι αγώνες που θα δοθούν είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο δεν θα είναι εύκολοι. Άλλωστε, αυτό μας κληροδότησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας. Να είμαστε αγωνιστές και ελεύθεροι από κάθε ζυγό.

Related posts

Leave a Reply