Toν Απρίλιο του 1789 ο Στρατηγός Τζορτζ Ουάσινγκτον θα ορκιστεί ως πρώτος πρόεδρος των Η.Π.Α. Η πατρίδα του εξέρχεται από έναν μακρόχρονο πόλεμο ανεξαρτησίας από την Αγγλία, και απευθύνεται στον ήρωά της για να την καθοδηγήσει στα πρώτα της βήματα.
Αν και γόνος ευκατάστατης οικογένειας, ο Ουάσινγκτον δεν κατάφερε να λάβει την παιδεία που έλαβαν τα μεγαλύτερα αδέρφια του, καθώς έχασε νωρίς τον πατέρα του σε ηλικία 11 ετών. Ωστόσο διδάχθηκε αριθμητική και ανάγνωση. Επιτομή της προεπαναστατικής του σταδιοδρομίας αποτέλεσε η στρατιωτική του θητεία, ως ταγματάρχης, υπό τις διαταγές του Άγγλου κυβερνήτη της Βιρτζίνια κατά τον Αγγλογαλλικό πόλεμο στην περιοχή. Για την προσφορά του στον αγώνα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, έλαβε τον τίτλο του Αρχιστράτηγου.
Στις πρώτες προεδρικές εκλογές, οι Αμερικανοί πολιτικοί και διπλωμάτες, αναγνώρισαν την αξία και την προσφορά του Αρχιστράτηγου, αλλά κυρίως τον πολύτιμο ενωτικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο ήρωας της Επανάστασης, στο νεοσυσταθέν Αμερικανικό κράτος. Έτσι, τον ανέδειξαν πρώτο με διαφορά στις εκλογές του 1789.
30 χρόνια αργότερα, το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος, εξέρχεται από τον δικό του αγώνα Ανεξαρτησίας. Έχοντας αποτινάξει τον επαχθή Οθωμανικό ζυγό, το αθάνατο Ελληνικό έθνος, επιχειρεί τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους.
Η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το 1821, ανέδειξε την πρώτη κυβέρνηση της απελευθερωμένης Ελλάδας. Στην κορυφή της κυβέρνησης και πρόεδρος του Εκτελεστικού, ανακηρύχθηκε ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος.
Αυτή ήταν και η στιγμή της Επανάστασης που έκρινε το μέλλον της χώρας μας.
Ο Μαυροκορδάτος, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, μέλη της οποίας είχαν χρηματίσει κορυφαίοι αξιωματούχοι της Οθωμανικής διοίκησης, θα ιδρύσει λίγα χρόνια αργότερα το ξενοκίνητο Αγγλικό κόμμα στην Ελλάδα.
Το κυβερνητικό σχήμα του ’21 συμπλήρωνε ο μεγαλογαιοκτήμονας και δανειστής Ιωάννης Κωλέττης, ο οποίος διορίστηκε από την νέα κυβέρνηση υπουργός Εσωτερικών και Πολέμου. Ο Κωλέττης υπήρξε ο μετέπειτα ιδρυτής του Γαλλικού κόμματος στη χώρα μας.
Πρόκειται για τις ίδιες προσωπικότητες οι οποίες το 1823, επί προεδρίας Μαυροκορδάτου στη Βουλή (Βουλευτικό), θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στον πρώτο της εμφύλιο πόλεμο.
Η τρίτη ξενόφερτη δύναμη της χώρας, ήταν το κόμμα που πρόσκειτο φιλικά στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το Ρωσικό κόμμα θα αργήσει να αποκτήσει την πρώτη του κυβέρνηση στην Ελλάδα, αφού ο αρχηγός του, Ανδρέας Μεταξάς, διορίστηκε πρωθυπουργός το 1843. Ο Μεταξάς ήταν ο πρώτος πολιτικός στην ιστορία της χώρας μας που έλαβε τον τίτλο του πρωθυπουργού.
Για την ιστορία, ο πρώτος Συνταγματικός – κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός της Ελλάδας υπήρξε και πάλι ο γαλλόφιλος Κωλέττης, το 1844.
Κυρίαρχη εκπροσώπηση στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου είχαν οι προεστοί και όχι οι ήρωες του πολέμου για την Ελευθερία. Σπουδαίοι οπλαρχηγοί όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δεν εξελέγησαν και απουσίαζαν από τη συνέλευση.
Την ίδια ακριβώς στιγμή ίδρυσης κράτους, όπου οι Αμερικανοί το 1789 επέλεξαν τον εθνάρχη Ουάσινγκτον για την προεδρία, ο εθνάρχης των Ελλήνων Κολοκοτρώνης, δεν προσκλήθηκε καν στην εθνοσυνέλευση των Ελλήνων.
Οι ομοιότητες των δύο ηρώων, Κολοκοτρώνη και Ουάσινγκτον, είναι εξόφθαλμες.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν σχεδόν αγράμματος και είχε μείνει ορφανός στην ηλικία των 10 ετών. Γνώριζε ωστόσο αρκετά καλά την ιστορία του Γένους.
Tο 1805 ο νεαρός Κολοκοτρώνης κατετάγη στο Ρωσικό ναυτικό κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1810, συμμετείχε στο πλευρό της Αγγλίας (στο 1ο Σύνταγμα Ελληνικού Πεζικού) και εναντίον της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, όπου και έλαβε τον βαθμό του ταγματάρχη. Για την προσφορά του στον αγώνα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, έλαβε τον τίτλο του Αρχιστράτηγου.
Οι εμπειρίες των Αρχιστρατήγων Ουάσινγκτον και Κολοκοτρώνη στον Αγγλικό στρατό (και δη στις μάχες κατά των Γάλλων), τους παρείχαν την απαραίτητη στρατιωτική εμπειρία για να ηγηθούν των επαναστάσεων των λαών τους. Ο μεν κατά της Αγγλίας, ο δε κατά των Οθωμανών.
Η διαφορά των δύο εθνών ήταν πως, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ, οι Έλληνες πολιτικοί δεν παραχώρησαν την εξουσία στην ενωτική φιγούρα του ήρωα και Αρχιστράτηγου Κολοκοτρώνη, αλλά την κράτησαν για τον εαυτό τους, μοιράζοντας οφίκια και δόξα. Όχι απλά δεν παραχώρησαν στον έναν και μοναδικό ιστορικά Εθνάρχη, Κολοκoτρώνη, την ηγεσία της κυβέρνησης όπως είχαν κάνει με σύνεση οι Αμερικανοί ομόλογοί τους, αλλά μάλιστα τον απέκλεισαν εξολοκλήρου. Την θέση των ηρώων, στα ηνία της χώρας έλαβαν πλέον οι προεστοί και οι αρχικοτζαμπάσηδες. Οι πάλαι ποτέ αξιωματούχοι των Οθωμανών.
Αυτοί που υπηρετούσαν τα Οθωμανικά συμφέροντα και καταδυνάστευαν τους συμπατριώτες τους, εξοστράκισαν τους οπλαρχηγούς που κέρδισαν την Ελευθερία μας, και συνέχισαν να επιβουλεύονται την πατρίδα, αυτή τη φορά, υπηρετώντας τα δυτικά αλλότρια συμφέροντα.
Πολιτικοί συνεχιστές και κληρονόμοι του Γαλλικού, Αγγλικού και Ρωσικού κόμματος σήμερα, είναι τα κόμματα του κοινοβουλευτισμού και της μεταπολίτευσης. Συνεχιστές της εξάρτησης και εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων, της τυραννικής διακυβέρνησης των πολιτών, και της συντεταγμένης πολιτικής καταστροφής του Ελληνισμού.
Οι διάδοχοι του Κωλέττη, του Μαυροκορδάτου και του Μεταξά, μας οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εθνικό Διχασμό, την εισβολή στην Κύπρο και τη σημερινή τραγική κατάσταση της πατρίδας μας.
Αυτοί μας κυβερνούν μέχρι και σήμερα.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί δυνάστες του Ελληνισμού. Από αυτούς πρέπει να απελευθερωθούμε, με έναν σύγχρονο και νέο Επαναστατικό Αγώνα.
200 χρόνια μετά την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση.
- Σταύρος Καλεντερίδης
Related posts
Πολιτικοί και Σύνταγμα η μεγαλύτερη απειλή του 2020
Καλή χρονιά σε όλους. Ας ελπίσουμε πως καταφέραμε να αφήσουμε πίσω στο 2020, ό,τι κακό, προβληματικό και στενάχωρο. Όλα αυτά…
Ο κοινοβουλευτισμός είναι φασισμός
Σκοπίμως καθυστέρησε η σύνταξη του παρόντος άρθρου. Ο λόγος ήταν ο ειλικρινής μας σεβασμός στην ιδέα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης…
Ελλάδα, η Ιφιγένεια του κοινοβουλευτισμού
Και οι μάσκες έπεσαν. Αναμενόμενο μεν για την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι κατάφεραν να διακρίνουν ευθύς εξ αρχής το…
Το δημοσιογραφικό πραξικόπημα
Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις επικοινωνιακής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, υπέπεσε σε ένα «θανάσιμο» αμάρτημα για την ελευθερία του…
Άλλο κοινοβουλευτισμός, άλλο δημοκρατία
Τι είναι χειρότερο από τον κομμουνισμό, τον καπιταλισμό και τον φασισμό; Η αστική «δημοκρατία». Το παρόν αποτελεί ένα άρθρο που έπρεπε να είχαμε γράψει…
Η υγειονομική κρίση ως ευκαιρία αναγέννησης για την Ελλάδα
Η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον μιας νέας οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης, που αν αναλογιστούμε τις συμπληγάδες των μνημονίων από τα…
200 χρόνια μετά, η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε πραγματικά ποτέ
Για 400 χρόνια ο Ελληνισμός υπέμεινε τον δυνάστη. Η Ελληνική Επανάσταση επέφερε την εθνική μας απελευθέρωση. Ο Ελληνισμός όμως σήμερα,…
Η πρόσβαση στην κοινωνική και πολιτική ζωή – δικαίωμα κάθε πολίτη
Δεδομένου του γεγονότος ότι η υγεία και η αρτιμέλεια αποτελούν από τα πολυτιμότερα αγαθά και τυχόν έλλειψη αυτών οφείλει να…