Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες της χώρας μας βιώνουν μια διττή πραγματικότητα. Από τη μια πλευρά αντιπαλεύουμε τον κίνδυνο της παραβίασης των Ελληνικών συνόρων μας στον Έβρο από τις Τουρκικές δυνάμεις, γεγονός για το οποίο φαίνεται να έχει αραιώσει η επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία, και από την άλλη, στροβιλιζόμαστε στη δίνη της ύπαρξης του ιού Covid – 19, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε συμπολίτες μας ενώ ταυτόχρονα έβαλε στον πάγο την ζωή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.
Την ώρα που καλούμαστε λοιπόν να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία, διαπιστώνουμε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό, καθώς λαμβάνονται στα πλαίσια του κατεπείγοντος με συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ας γίνουμε όμως πιο ακριβείς:
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον έντυπο τύπο, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην διανομή τόσο της τακτικής όσο και της έκτακτης επιχορήγησης στα κόμματα, ύψους 13,5 εκατομ. ευρώ για “ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς” την ίδια στιγμή που ο Υπουργός ανακοίνωσε όχι μόνο την περικοπή του εργατικού προσωπικού κατά το ήμισυ (50%) αλλά και των απολαβών τους!
Είναι απορίας άξιον με ποιο σκεπτικό υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση στην λήψη έκτακτων μέτρων και για ποιο λόγο δεν εισηγείται ομοίως η κυβέρνηση την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά το ήμισυ, δηλαδή από 7000+ ευρώ σε 3500 ευρώ, την ώρα μάλιστα που η Βουλή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν παράγει έργο!
Την στιγμή δηλαδή που το πολιτικό προσωπικό εξασφαλίζει την κάλυψη των δικών του αναγκών, στον αντίποδα εκθέτει τους πολίτες στον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής από την οποία δεν γνωρίζουμε καν εάν θα μπορέσουμε να επανακάμψουμε.
Η επιχορήγηση των κομμάτων αποτελεί σημαντική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε αυτήν ακόμα και αν απέχουν συνειδητά από τις εκλογικές διαδικασίες ή ψηφίζουν λευκό ή άκυρο.
Εξίσου αντιδημοκρατικός όμως είναι και ο καθορισμός του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης από τους ίδιους, την ώρα που δεν υπάρχει αντίστοιχο δικαίωμα για κανέναν πολίτη!
Το δέλτα – πολιτική επανάσταση, ως κίνημα που φέρνει τον πολίτη στο βήμα, διεκδικεί τα δικαιώματα του μέσα από τις δέκα ιδέες και αλλαγή του πολιτικού συστήματος, και συγκριμένα την πρόταση περί κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης και του περιορισμού της βουλευτικής αποζημίωσης, στο πνεύμα της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.
Έλα κι εσύ μπροστά, ανέβα στο βήμα. Πάρε μέρος με ένα μήνυμα στο [email protected]
- Ζωή Βελέντζα
Related posts
Πολιτικοί και Σύνταγμα η μεγαλύτερη απειλή του 2020
Καλή χρονιά σε όλους. Ας ελπίσουμε πως καταφέραμε να αφήσουμε πίσω στο 2020, ό,τι κακό, προβληματικό και στενάχωρο. Όλα αυτά…
Ο κοινοβουλευτισμός είναι φασισμός
Σκοπίμως καθυστέρησε η σύνταξη του παρόντος άρθρου. Ο λόγος ήταν ο ειλικρινής μας σεβασμός στην ιδέα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης…
Ελλάδα, η Ιφιγένεια του κοινοβουλευτισμού
Και οι μάσκες έπεσαν. Αναμενόμενο μεν για την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι κατάφεραν να διακρίνουν ευθύς εξ αρχής το…
Το δημοσιογραφικό πραξικόπημα
Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις επικοινωνιακής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, υπέπεσε σε ένα «θανάσιμο» αμάρτημα για την ελευθερία του…
Άλλο κοινοβουλευτισμός, άλλο δημοκρατία
Τι είναι χειρότερο από τον κομμουνισμό, τον καπιταλισμό και τον φασισμό; Η αστική «δημοκρατία». Το παρόν αποτελεί ένα άρθρο που έπρεπε να είχαμε γράψει…
Η υγειονομική κρίση ως ευκαιρία αναγέννησης για την Ελλάδα
Η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον μιας νέας οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης, που αν αναλογιστούμε τις συμπληγάδες των μνημονίων από τα…
200 χρόνια μετά, η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε πραγματικά ποτέ
Για 400 χρόνια ο Ελληνισμός υπέμεινε τον δυνάστη. Η Ελληνική Επανάσταση επέφερε την εθνική μας απελευθέρωση. Ο Ελληνισμός όμως σήμερα,…
Η πρόσβαση στην κοινωνική και πολιτική ζωή – δικαίωμα κάθε πολίτη
Δεδομένου του γεγονότος ότι η υγεία και η αρτιμέλεια αποτελούν από τα πολυτιμότερα αγαθά και τυχόν έλλειψη αυτών οφείλει να…