ΑΡΘΡΑ

Η συμφωνία της ντροπής 

Γράφει ο Έκτορας Ίκιου

Η 12 Ιουνίου 2018 θα μείνει βαθιά χαραγμένη ως η πιο μαύρη μέρα στα τρεις χιλιάδες χρόνια Ιστορίας του Έθνους μας. Είναι η μέρα που η Χώρα μας ξεπούλησε εκ των έσω Ιστορικά και Κυριαρχικά δικαιώματα μίας περιοχής, που για την ελευθερία της έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Έλληνες.

Η υπογραφή της Συμφωνίας με τους Σκοπιανούς θα σημάνει το τέλος της Μακεδονίας μας όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, αλλά δεν είναι μόνο το όνομα που σφετερίζονται τα Σκόπια είναι πολύ περισσότερα κρυμμένα μέσα σε προτάσεις που ο απλός πολίτης δύσκολα θα καταλάβαινε. Υπάρχουν συμφέροντα ξένων κρατών που αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά καταστρέφοντας την Χώρα μας σιγά σιγά.

Αυτές τις μέρες θα δείτε και θα ακούσετε πολλά όλα θα περιστρέφονται γύρω από το ονοματολογικό, διότι μέσο αυτού θα καλυφθούν όλα τα υπόλοιπα. Θα προσπαθήσω να κάνω μια ανάλυση της συμφωνίας ώστε όλοι να ενημερωθείτε για το βάθος της προδοσίας του Κυβερνητικού συνασπισμού και όσων τους ακολουθήσουν.

Ασφαλώς το μεγαλύτερο πλήγμα στην περηφάνια μας είναι να χτυπάνε την Ιστορία μας και δυστυχώς το κατάφεραν με την Μακεδονία μας, αρπάζοντας τον Μ. Αλέξανδρο τον μέγιστο όλων των Ελλήνων. Τα Σκόπια μετονομάζονται από FYROM σε Βόρεια Μακεδονία με μία εκδοχή του erga omnes (το όνομα θα χρησιμοποιείται από όλους εντός και εκτός Σκοπίων) που παρακάτω θα δούμε ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει. Το όνομα δεν θα είναι στα σλάβικα αμετάφραστο, αλλά η κάθε χώρα θα το μεταφράζει στην γλώσσα της, έτσι το Severna Makentonija στα Σκόπια, γίνεται North Macedonia στα αγγλικά και Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα και σιγά σιγά θα μείνει μόνο το Μακεδονία για όλους, καθώς η ονομασία θα πάψει να αναφέρεται στην Ελλάδα. Οι πολίτες των Σκοπίων θα αποκτήσουν  υπηκοότητα Μακεδονική (Μακεδονική/ πολίτες της βόρειας Μακεδονίας) εδώ πρέπει να τονίσω ότι η παγίδα είναι ότι στο τέλος θα μείνει μόνο το «Μακεδονική». Επιπλέον κατοχυρώνεται με την υπογραφή μας δυστυχώς η Μακεδονική γλώσσα, μια γλώσσα που δεν υπήρξε ποτέ από την αρχαιότητα έως σήμερα καθώς οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και μιλούσαν την Ελληνική, στην ουσία βαφτίζουμε Μακεδονική μία σλαβοβουλγαρική γλώσσα. Τέλος οι λέξεις Μακεδόνας και Μακεδονία θα τις χρησιμοποιούνται από Ελλάδα και Σκόπια όπως μέχρι σήμερα και οι συντομογραφίες παραμένουν διεθνώς MK και  MKD απαλείφοντας το Βόρεια και ένα μέρος του erga omnes.

Το άρθρο 6 της συμφωνίας αποτελεί την ταφόπλακα για οποιαδήποτε δημοκρατική αντίδραση των πολιτών απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα, καθώς απαγορεύει οποιαδήποτε εκδήλωση είναι αντίθετη προς την συμφωνία και την παραχώρηση της Μακεδονίας στους γείτονες και επιβάλλει την καταστολή της με τις απαραίτητες ενέργειες από το Κράτος. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η παράγραφος 3 του άρθρου 6 με τον όρο «ιδιωτικές» στοχοποιεί όλες οι Πανμακεδονικές ενώσεις, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα έχουν εναντιωθεί ενεργά απέναντι σε οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος.

Το άρθρο 7 δημιουργεί έναν ιστορικό διαχωρισμό ανάμεσα στην Ιστορία της Μακεδονίας από την αρχαιότητα ως σήμερα και σε αυτό που θεωρούν ιστορία τους οι Σκοπιανοί. Εδώ υπάρχει η παγίδα του χρόνου και της άγνοιας, καθώς οι πολίτες των ξένων κρατών δεν θα ασχολούνται με το τι γράφει η συμφωνία, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συνδέουν την Μακεδονία της αρχαιότητας με το ψευδοκράτος που ονομάζεται Μακεδονία. Ακόμα και αυτό που η κυβέρνησή μας θεωρεί νίκη στην πράξη είναι άλλη μια ήττα.

Το άρθρο 8 παράγραφος 5 δημιουργεί μία διεπιστημονική ομάδα που σκοπό έχει να επέμβει, κυριολεκτικά, στην παιδεία μας και την ιστορία μας, διότι δίνει το δικαίωμα στα Σκόπια να μας ζητήσουν επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα που τεκμηριώνουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος λόγου χάρη ήταν Έλληνας. Στην συνέχεια θα επεμβαίνουν στα σχολικά βιβλία και με διάφορα προσχήματα (αλυτρωτικά στοιχεία) θα μπορούν να ζητήσουν την διαγραφή ολόκληρων κεφαλαίων της Ιστορίας μας από την   διδασκαλία των νέων γενεών.

Την ώρα που διάβαζα το άρθρο 13 μου προκάλεσε έκπληξη το ότι αναφέρεται μόνο στην εφαρμογή του Δικαίου της θάλασσας για μία χώρα που δεν έχει θάλασσα όπως είναι τα Σκόπια. Η αλήθεια είναι ότι η παραπομπή στο άρθρο 18 ήταν αυτή που μου ξεθόλωσε το μυαλό αλλά με πονήρεψε. Όλα ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο θα χρησιμοποιούν τα Σκόπια για τις εμπορικές τους συναλλαγές σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφο 5 της συμφωνίας, επιπλέον εδώ είναι που έρχεται στην επιφάνεια ένα άλλο παλιό θέμα που δείχνει ότι ο ξένος παράγοντας επέβαλλε κάποια δικά του θέλω και μελλοντικά σχέδια στην συμφωνία. Πολλοί θα έχετε ακούσει κατά καιρούς για το σχέδιο που προβλέπει την σύνδεση του ποταμού Αξιού με τον Δούναβη ώστε να γίνει πλωτός, ούτως ώστε τα εμπορεύματα από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από την Γερμανία να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη μέσω του Αξιού. Αυτό θα μπορούσε να έχει κάποιες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία μας (που είμαι βέβαιος ότι θα τις προβάλλουν) αλλά περιέχει μια τεράστια παγίδα που σκοπίμως δεν λένε στους πολίτες, τα Σκόπια θα αποκτήσουν ΑΟΖ στον Θερμαϊκό και στο Αιγαίο, αν γίνει πλωτός ο Αξιός. Εδώ το ξεπούλημα της Ελλάδας από τους πολιτικούς γίνεται πραγματικά αηδιαστικό. Τέλος το άρθρο 14 παράγραφος 4 αποτελεί άλλο ένα ύποπτο κείμενο για την συμφωνία καθώς και σε αυτό τα ξένα συμφέροντα είναι έντονα. Στην ουσία είναι ένα άρθρο που επιβάλλει στην Ελλάδα να συνεργαστεί σε θέματα ενέργειας με τα Σκόπια και συγκεκριμένα στην κατασκευή, συντήρηση και χρήση διασυνδεόμενων αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου (υφιστάμενων, υπό κατασκευή όπως ο  ΤΑΠ και σχεδιαζόμενων). Με λίγα λόγια μας επιβάλλουν τι σύνδεση των αγωγών και με τα Σκόπια αλλά δεν φανερώνουν που θα καταλήξουν. Μήπως στην Γερμανία;

Η Κυβέρνηση της Χώρας μας όντας σε πλεονεκτική θέση κατάφερε κάτι το μοναδικό, έδωσε τα πάντα στα Σκόπια για μια συμφωνία που δεν την χρειαζόμασταν αυτή την στιγμή, χωρίς να κερδίσει τίποτα. Ξεπούλησε με μεγάλη ευκολία την Μακεδονία, έδωσε τον τίτλο του Μακεδόνα στους Σκοπιανούς πολίτες, αναγνώρισε μια γλώσσα που δεν υπάρχει και τέλος παραχώρησε με ιδιαίτερη ευκολία Λιμάνια, Ιστορία, Παιδεία, ΑΟΖ και αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η προδοσία και η αλαζονεία της Κυβέρνησης τελείωσαν με την άρνηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τους Έλληνες πολίτες για την συμφωνία καθώς γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για τα σχέδια τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω την περηφάνεια μας και να πολεμήσουμε να μην περάσει αυτή η συμφωνία για το καλό της Ελλάδας μας και της Μακεδονίας μας.

Related posts

Leave a Reply