Πώς μοιράζονται μεταξύ τους οι κυβερνώντες το δημόσιο χρήμα
Σύνταγμα

Πώς μοιράζονται μεταξύ τους οι κυβερνώντες το δημόσιο χρήμα 

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις πρόσφατων οικονομικών σκανδάλων των δύο κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγες μέρες, το πρωθυπουργικό ζεύγος αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του στην ομολογουμένως πανέμορφη Σαντορίνη. Για να αιτιολογήσουν το ταξίδι αναψυχής τους, αποκάλεσαν την επίσκεψη «εκδήλωση εκκίνησης της τουριστικής περιόδου» και έφεραν μαζί τους την πολυμελή κουστωδία αυλικών και αυλοκολάκων για να τους ευχαριστήσουν.

Το ανεκδιήγητο όμως του συμβάντος ήταν πως ο πρωθυπουργός και η παρέα του, πέρασαν τις διακοπές τους με δημόσια χρήματα μιας και ο δήμος Θήρας εξαναγκάστηκε να καλύψει όλα τα έξοδα της διαμονής, της σίτισης και της διασκέδασης των δεκάδων αχρείαστων παρατρεχάμενων του πρωθυπουργού. Σε μία επονείδιστη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Θήρας, δίχως να έχει τη σχετική νομιμοποίηση ή άδεια από τους πολίτες, αποφάσισε να ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ γι’ αυτόν τον «μεγάλο περίπατο» του πρωθυπουργού, ως ένδειξη αφοσίωσης και λατρείας στον κ. Μητσοτάκη.

Το χειρότερο μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε, ήταν πως φαίνεται να έχει θεσμοθετηθεί αυτού του είδους η χορηγία των δήμων σε αξιωματούχους, με την πρόφαση και την ταμπέλα της «εκδήλωσης προς τιμήν» του τάδε ή του δείνα αξιωματούχου. Πρόκειται για θεσμοθέτηση πολιτικής αθλιότητας και αυλοκολακίας.

Παράλληλα, δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη οι δημοσιεύσεις για τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από ότι φαίνεται πλούτιζε εκμεταλλευόμενος την μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα. Μία κρίση η οποία επί της ουσίας δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε σε πλουτισμό πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν ντράπηκε να «επενδύσει» εις βάρος των Ελλήνων, λαμβάνοντας μάλιστα χρήματα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και θέσης.

Έχοντας οδηγήσει σε εξαθλίωση τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, οι κυβερνητικοί εκδίωξαν τους πολίτες από τα σπίτια τους, για να στοιβάξουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στις τρώγλες που έστησαν τα παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εξαγόρασε σε αδιανόητα εξευτελιστικές τιμές τις περιουσίες των εκδιωγμένων πολιτών, από τις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Έπειτα, ασκώντας το «ειδικό βάρος» του ως  αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, εξασφάλισε για τις «επενδύσεις» του, γενναιόδωρες για την περιοχή συμβάσεις με γνωστές παρακρατικές και ξενοκίνητες ΜΚΟ, χτίζοντας έτσι μία σαθρή Συριζούπολη από την οποία πλούτιζε ανήθικα ο ίδιος. Σήμερα, στις περιοχές αυτές, η πλειονότητα των διαβιούντων είναι φτωχοί μετανάστες ή φτωχοποιημένοι Έλληνες..

Το τελευταίο περιστατικό στη λίστα, δεν είναι άλλο από την παρακρατική επιχείρηση που έστησε η κυβέρνηση εν μέσω υγειονομικής κρίσης, με σκοπό τον παράνομο και προκλητικό πλουτισμό των φίλων και των οικείων της. Συγκεκριμένα, σε μια περίοδο που οι πολίτες ανησυχούσαν για τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, τα «αρπαχτικά» του Μαξίμου βρήκαν την ευκαιρία να διαμοιράσουν πακτωλό χρημάτων σε φιλικά, φυτευτά και ανύπαρκτα Μ.Μ.Ε., δήθεν για διαφημιστικούς λόγους και με πρόφαση την ενημέρωση των πολιτών. Την μερίδια του λέοντος βέβαια, έλαβαν οι μεγαλοκαρχαρίες του τύπου οι οποίοι πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, αλλά δεν έλειψαν και οι «μοιρασιές» σε «γαλάζιους» νεολαίους, οι οποίοι έσπευσαν να στήσουν σε μια νύχτα ενημερωτικές ιστοσελίδες και blogs, για να τους «βρέξει» και αυτούς ο καταιγισμός του δημοσίου χρήματος. Και κάπως έτσι κηλιδώνεται η ελευθερία του τύπου σε μια χώρα, και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για απολυταρχικά καθεστώτα.

Συμπέρασμα των ανωτέρω είναι ότι προφανώς η διαφθορά είναι συστημική στο Ελληνικό κράτος. Αποτελεί δε, αναπόσπαστο κομμάτι του. Ο χρηματισμός και ο πλουτισμός των αξιωματούχων εις βάρος των πολιτών και της κοινωνίας, έχει σταματήσει να εκπλήσσει και πλέον αποτελεί κανόνα. Σε βαθμό μάλιστα που η κοινωνία κινδυνεύει να αρχίσει να επιδεικνύει και ανοχή στα πολιτικά παράσιτα που την καταστρέφουν. Για να σπάσει λοιπόν αυτός ο ανίερος κύκλος της διαπλοκής, χρειάζεται να σπάσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Να καταργηθεί το δοτό και ολιγαρχικό σύνταγμα που συνέταξαν τα κόμματα για να κατακλέβουν την Ελλάδα, και να αντικαταστήσουμε τον κοινοβουλευτισμό με δημοκρατία. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε διαφάνεια, λογοδοσία και πολιτική ελευθερία.

Πάρε μέρος στον αγώνα για δημοκρατία, με ένα μήνυμα στο [email protected]

  • Σταύρος Καλεντερίδης

Related posts

Leave a Reply