Το δέλτα
ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΥΠΕΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αθήνα, 10/1/2018

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σκοπιανό ζήτημα

Σχετικά με τις εξελίξεις για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων παρατηρούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες κινήσεις της κυβέρνησης πάνω σε ένα θέμα για το οποίο υπάρχει πλήρης διαφωνία μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση ομοφωνίας στο πολιτικό προσωπικό για την καταστρατήγηση και εν δυνάμει απώλεια εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, δίχως κάποια σχετική νομιμοποίηση και με στυγνή κατάχρηση εξουσίας, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα απειλεί τους πολίτες με παράδοση και ξεπούλημα του Ελληνικού ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας.

Με βάση τα παραπάνω, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που δεν κάνει κανείς και να δηλώσουμε τα αυτονόητα. Οι Έλληνες πολίτες, από την απαρχή του εν λόγω τεχνητού προβλήματος που εξωγενείς δυνάμεις δημιούργησαν εναντίον μας, ουδέποτε ερωτηθήκαμε επίσημα για το θέμα. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς η απάντηση θα ήταν αναμενόμενη και αποστομωτική για κάθε πολιτικό που θα αποτολμούσε να μας ρωτήσει για τα αυτονόητα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το πολιτικό σύστημα οφείλει να εκπροσωπεί τη βούληση των πολιτών και όχι τρίτων. Μιας και αποδεικνύεται ανίκανο να το κάνει, το δ αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να εκφράσει τους πολίτες, τη χώρα και τη δημοκρατία.

1. Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι θέμα δημοκρατίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, επομένως είναι υπεράνω διαλόγου και ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου. Είναι αδιανόητο και τουλάχιστον ύποπτο να θέτεις ζήτημα σε έναν λαό να απωλέσει την φυσική εθνική του κυριαρχία (απώλεια εθνικής ταυτότητας, πολιτισμού, ιστορίας και αξιοποίησης αυτών, καθώς και ζήτημα εθνικής ασφάλειας με δημιουργία διεκδικητικών και αλυτρωτικών συναισθημάτων στη γείτονα χώρα). Επόμενο βήμα είναι να μας επιβληθεί διάλογος για «διαχείριση μνημείων και νησιών». Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτα, και επομένως οι αποσταθεροποιητικές κινήσεις από το πολιτικό σύστημα είναι χειριστικές και κατά κόρον αντιδημοκρατικές. Στον αντίποδα βρίσκεται το δ όντας ένα υπερκομματικό κίνημα πολιτών. Ως εκ τούτου, η θέση μας ταυτίζεται με την αυτονόητη θέση των Ελλήνων, δηλαδή με την αυστηρή και απόλυτη απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του από τη γείτονα χώρα. Αυτή είναι και η εθνική θέση. Η μακεδονική ταυτότητα, ιστορία και συνείδηση είναι μονάχα Ελληνική. Υπερήφανα Ελληνική. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

2. Η «διέξοδος» του δημοψηφίσματος που αντιπροτείνεται από τους ίδιους κύκλους που πραγματοποίησαν το δημοψήφισμα – πραξικόπημα του 2015, είναι απαράδεκτη, εθνοβόρα και εξίσου αντιδημοκρατική. Η αναντιστοιχία κοινωνίας και πολιτείας στο ζήτημα, καθιστά σαφές ότι δεν υφίσταται κάποιο δίλημμα έτσι ώστε αυτό να τεθεί ενώπιον των πολιτών. Το ζήτημα είναι τεχνητό κατασκεύασμα ανθρώπων που επιβουλεύονται την Ελλάδα και αγγίζει τα όρια της τρέλας. Οι Έλληνες πολίτες δεν συζητάμε επ’ ουδενί την περίπτωση σύνθετης ονομασίας και άρα ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. Η πάγια θέση των Ελλήνων είναι σαφής και είναι η εξής: «Καμία διαπραγμάτευση με την ονομασία Μακεδονία. Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε πρώην, ούτε νυν. Ούτε τώρα ούτε ποτέ». Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε τις πιθανές ερωτήσεις του εν λόγω δημοψηφίσματος που τολμάτε να υπαινίσσεστε. Ποιος από εσάς άραγε θα είχε το θράσος και την πουλημένη ψυχή να τις συντάξει; Επιπροσθέτως, δεν δεχόμαστε την επιβολή κάποιου δημοψηφίσματος, διότι αυτό θα αποτελούσε σιωπηρή αποδοχή κάποιας διαφωνίας μεταξύ των πολιτών, η οποία πολύ απλά δεν υπάρχει. Ταυτόχρονα, η αποδοχή και μόνο ενός τέτοιου κατάπτυστου τεχνάσματος θα ήταν ήττα για όλους μας, μιας και η εν λόγω κίνηση φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον «μηδισμό» του πολιτικού συστήματος και να δημιουργήσει αντεθνικά προηγούμενα. Με διενέργεια δημοψηφίσματος δημιουργείται ένα τραγικό προηγούμενο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ασχέτως αποτελέσματος. Γινόμαστε αυτομάτως ένας λαός ο οποίος δέχεται να ψηφίζει αν θα χάσει ή αν θα κρατήσει τα αυτονόητα, και ακόμα και αν τα κρατήσουμε τώρα σε μια δημοψηφισματική διαδικασία, οι αντίπαλοι που μας επιβουλεύονται μπορούν να πουν “εντάξει η επόμενη γενιά τους θα αποφασίσει”. Είναι η Κερκόπορτα που σιγά σιγά θα μας αλλοιώσει και θα μας απαλλοτριώσει, αν όχι τώρα, εν καιρώ. Δεν υπάρχει χώρος για άλλη παραχώρηση και για μια νέα εθνική ήττα.

3. Για την προστασία των πολιτών και της χώρας από μελλοντικά ζητήματα αντίστοιχης πολιτικής ασυδοσίας και κατάχρησης εξουσίας, πρεσβεύουμε την άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή από την Ελληνική πολιτεία των 10 ιδεών «κοινής λογικής» του δ. Συγκεκριμένα, και μετά το πολιτικό φιάσκο που βιώνουμε σήμερα, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς η πρόταση περί υποχρεωτικής διαβούλευσης με τους πολίτες για τη λήψη αποφάσεων πάνω σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Αναλυτικά εδώ.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιδέα «κοινής λογικής», οι πολιτικοί οφείλουν να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και τους πολίτες που εκπροσωπούν, για να ανανεώνουν την πολιτική τους εντολή όποτε προκύπτει κάποιο μείζον θέμα. Με την εφαρμογή της εν λόγω ιδέας, οι βουλευτές υποχρεούνται να ενημερώσουν τους πολίτες για το ζήτημα που έχει ανακύψει, να αναφέρουν την επιχειρηματολογία των διαφόρων αντικρουόμενων πλευρών, και τέλος να παρουσιάσουν την προσωπική τους άποψη αλλά και την άποψη του κόμματος τους. Αφού γίνει αυτή η παράθεση ιδεών και θέσεων από τον βουλευτή, οι πολίτες καλούνται με συμμετοχικές διαδικασίες (φυσικές και διαδικτυακές) να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς πρέπει ο εν λόγω πολιτικός να ψηφίσει σχετικά στο Κοινοβούλιο. Η απόφαση είναι φυσικά δεσμευτική για τον βουλευτή. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την μόνη δημοκρατική επιλογή, καθώς οι Έλληνες εκλογείς δεν παραχωρούμε κάποια λευκή επιταγή διάρκειας 4 ετών στους βουλευτές για να πράξουν όπως επιθυμούν και επί παντός επιστητού για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας. Αντιθέτως, αυτοί οφείλουν να ακούν και να εκφράζουν άμεσα και δημοκρατικά τη θέληση των πολιτών.

Αν και δεν υπάρχει ζήτημα παρά μόνο για το πολιτικό σύστημα (αναντιστοιχία κοινωνίας – πολιτείας), για όποιον πολιτικό έχει απορία για την άποψη του κόσμου στο Σκοπιανό, προτείνουμε άμεση εφαρμογή της ιδέας του δ περί διαβούλευσης. Με την υιοθέτηση της λύνεται δια παντός το Σκοπιανό ζήτημα μιας και οι βουλευτές οι οποίοι θα τολμήσουν να υποστηρίξουν κάποια σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία ενώπιον μας, θα βαφτούν ανεξίτηλα με μαύρο χρώμα στη συνείδηση της κοινωνίας, ενώ θα λάβουν και την ρητή απόφαση των πολιτών, απαγορεύοντας τους να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας. Κανένας συμβιβασμός λοιπόν πέραν της διαβούλευσης η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δεν είναι αντιδημοκρατικός θεσμός και δεν προκαλεί ήττα σε κάθε της περίπτωση (όπως έγινε με το δημοψήφισμα του ’15 και με το σχέδιο Ανάν), ενώ δίνει τέλος σαφή, δεσμευτική και αποστομωτική εντολή προς κάθε πολιτικό για να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα.

Δεδομένης της έλλειψης νομιμοποίησης από τους πολίτες, οι όποιες κινήσεις και αποφάσεις των πολιτικών θεωρούνται αντιδημοκρατικές και παράνομες, δεν εκφράζουν και δεν δεσμεύουν σε καμία περίπτωση τη χώρα, ενώ οι αρμόδιοι θα φέρουν την πλήρη σχετική πολιτική και νομική ευθύνη.

Μην πιστεύεις και μην ελπίζεις στα κόμματα. Πάρε μέρος στο δ και βρες τη δύναμη σου.

Προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν διατίθεται αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο www.todelta.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: connect@todelta.gr

δ

Related posts

Το δ ξεκινά συμμετοχικές διαδικασίες διαβούλευσης με τους πολίτες

Το δέλτα
4 years ago

ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ, ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ

Το δέλτα
7 years ago

POURQUOI LA DÉMOCRATIE N’A PAS ÉTÉ RÉTABLIE LE 17 NOVEMBRE

Το δέλτα
6 years ago